Yle Uutisten verkkosivut uudistuivat – ulkoasu selkeytyi ja kiinnostavat uutiset löytyvät helpommin, myös alueilta

Yle Uutiset on tänään ottanut käyttöön uudet verkkosivut. Verkon uutisympäristöä uudistetaan aika ajoin palvelemaan yleisöä entistä paremmin.

Uudistettu uutisten verkkosivu on suunniteltu etenkin mobiilikäyttöä silmälläpitäen. Kuva: Yle

Miksi Yle Uutisten verkkosivut uudistettiin?

Ihmiset lukevat uutisia uusin tavoin ja uusilla välineillä. Yle Uutisten sivut uudistettiin edellisen kerran runsaat neljä vuotta sitten. Haluamme uudistuksella palvella paremmin nykyisiä ja uusia käyttäjiä. Uusia verkkosivuja on kehitetty läheisessä vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Mitä uudistuksessa huomioitiin erityisesti?

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Uusi palvelu suunniteltiin erityisesti mobiilikäyttöön. Ihmiset lukevat uutiset ja muun sisällön yhä useammin älypuhelimella. Kiinnostavia uutisaiheita bongataan enenevässä määrin sosiaalisesta mediasta.

Mikä sivuilla on uutta?

Sivujen ulkoasu on aiempaa selkeämpi, myös kehitysvaiheessa asiakkailta saadun palautteen mukaan.

Ylen aluetoimitusten omat sivut ovat poissa, mutta käyttäjä voi valita jo etusivullamme uutisia haluamaltaan paikkakunnalta tai maakunnasta uudella "Uutiset läheltäsi" -haulla.

Käyttäjä voi helposti hakea uutisia esimerkiksi kotikunnastaan tai muilta paikkakunnilta. Kuva: Yle

Miten sivut palvelevat entistä paremmin?

Lukijalle löytyy aina lisää luettavaa tai koettavaa. Kirjoitettujen artikkeleiden lisäksi uutisia ja sisältöä tarjotaan yhä enemmän visuaalisessa muodossa, esimerkiksi videoina. Reissun jälkeen on helppo käydä lukemassa Ylen pääuutiset useiden viime päivien ajalta.

Jokaisen jutun alta löytyy lista aiheista, joita juttu käsittelee. Tätä kautta käyttäjä löytää lisää juttuja haluamastaan aiheesta.