1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pankkikortit

Pannulappuja kaupitellut pariskunta vohki pankkikortin ja nosti yli 10 000 euroa Kuopiossa – poliisi kaipaa havaintoja

Poliisi tutkii tapausta törkeänä maksuvälinepetoksena.

Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Poliisi kaipaa havaintoja ja vihjeitä Kuopiossa tapahtuneesta epäillystä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Mies ja nainen olivat kaupitelleet viime lauantaina 17.9. tyynyliinoja, pyyhkeitä ja pannunalusia Jynkän kaupunginosassa. Pariskunta oli myynyt kello 14.00–14.30 välillä rikoksen uhrille tuotepaketin ja varastanut vierailun yhteydessä uhrin pankkikortin ja kortin tunnusluvun. Pankkikortilla oli myöhemmin nostettu automaatista rahaa yli 10 000 euroa.

Kuopion poliisi pyytää vihjeitä pariskunnasta, joka on liikkunut mahdollisesti kaupittelemassa tuotteitaan myös muualla. Poliisi pyytää myös vihjeitä pariskunnan käytössä olleesta autosta. Erään havainnon perusteella pariskunta on voinut olla liikenteessä harmaa/sinertävällä henkilöautolla.

Poliisille kerrottujen tuntomerkkien mukaan mies on puhunut murtaen suomea, ollut noin 170 senttimetriä pitkä, ruumiinrakenteelta pyöreä ja tummaihoinen, muttei mustaihoinen. Mies oli kertonut olevansa hollantilainen. Miehellä oli jalassa vaaleanruskeat samettihousut ja yllään harmaa takki.

Nainen oli puhunut hyvää suomea ja oli kertonut olevansa suomalainen. Nainen oli noin 150 senttimetriä pitkä ja hänellä oli samantyyppinen vaatetus kuin miehellä.

Kaikki vihjeet ja muut havainnot epäiltyjen liikkeistä pyydetään ilmoittamaan Itä-Suomen poliisille joko vihjepuhelimeen numeroon 029 5415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi.