Maxim-elokuvateatterille haetaan jatkajaa, hotellihanke kaatui

Helsingin keskustassa sijaitsevan Maxim-elokuvateatterin kiinteistöön suunniteltu hotelli ei toteudu. Maximin elokuvatoiminnalle haetaan nyt jatkajaa.

Kuva: Touko Yrttimaa / Yle

Helsingin Kluuvikadun Maximin kiinteistön laajennus hotellikäyttöön on osoittautunut ennakkoarvioita kalliimmaksi. Kiinteistön omistava Ilmarinen ja hotellitoimintaa pyörittävä Kämp Collection Hotels ovat päättäneet luopua hankkeesta.

Maximin elokuvatoiminnalle haetaan nyt jatkajaa ja kiinteistön muita mahdollisuuksia selvitetään.

Maximin kiinteistössä on kaksi elokuvasalia, joista toinen on suojeltu. Elokuvasalit, kuten muukin kiinteistö, ovat kunnostuksen tarpeessa. Ilmarinen etsii parhaillaan vuokralaista, joka ottaisi elokuvatoiminnan pyörittämisen vastuulleen. Elokuvasalien kunnostustöistä sovitaan yhdessä uuden toimijan kanssa.

Elokuvatoiminta on tarkoitus käynnistää mahdollisimman pian, Ilmariselta kerrotaan.

Hotellin sijasta kiinteistöön suunnitellaan muuta käyttöä.

– Uskomme, että nykyisten elokuvasalien ympärille saadaan rakennettua hyvä kokonaisuus. Suunnittelutyö vie oman aikansa, mutta pidämme tärkeänä, että elokuvatoiminta perinteikkäässä kiinteistössä jatkuu, toteaa tiedotteessa Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Ilmarisen ja Kämp Collection Hotelsin tarkoituksena oli kunnostaa Maximin kaksi elokuvasalia ja rakentaa kolmas, pieni studiosali sekä samalla laajentaa Hotelli Kämpin tarjontaa 17 huoneistolla, jotka olisivat soveltuneet myös pidempiaikaiseen käyttöön.

Kuva: Juha-Pekka Inkinen / Yle