1. yle.fi
  2. Uutiset

Joulupukki päivittää elämäänsä Weibossa – ensimmäinen satuhahmo kiinalaisten yhteisöpalvelussa

Joulupukin uskotaan saavan tililleen satoja miljoonia seuraajia. Sina Weibo on Kiinan suosituin yhteisöpalvelu, jota käyttää päivittäin 120 miljoonaa ihmistä.

Kotimaan uutiset
joulupukki
Joulupukki viestii kiinalaisille esimerkiksi marjastusharrastuksestaan sekä poroista.Visit Rovaniemi

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun vuonna 2009 perustettu Sina Weibo myöntää verifioinnin hahmolle, joka "ei ole lain silmissä oikea henkilö", kertoo Visit Rovaniemi tiedotteessaan. Toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen uskoo, että oma tili on Joulupukille loistava mahdollisuus tavoittaa kiinalaisten matkailijoiden kasvava joukko.

– Upeaa, että myös Weibo uskoo Joulupukkiin.

Weibo nostaa torstaina Joulupukin "hot topic"-listalleen eli suosittelee palvelun käyttäjille Joulupukin seuraamista. Kärkkäinen kertoo, että sähköpostikirjeenvaihtoa Visit Rovaniemen ja Weibon välillä käytiin viime vuoden keväästä.

– Kirjoitimme, että olemme pieni kaupunki pohjoisessa ja meillä on hyvin kuuluisa asukas.

Kirjeenvaihdon seurauksena Weibon hallussa alun perin olleet Joulupukin tilin oikeudet siirtyivät Visit Rovaniemelle.

Myös Joulupukki on kommentoinut uutta avausta Visit Rovaniemen välityksellä.

– Vihdoinkin minulla on kätevä tapa pitää yhteyttä kiinalaisiin ystäviini, joita vierailee koko ajan enemmän myös Rovaniemellä. Weibossa minulla riittää kerrottavaa arkiaskareista Lapin luonnonilmiöihin kuten revontuliin ja keskiyön aurinkoon, Joulupukki toteaa.

Kärkkäinen kertoo että Joulupukin viestit käännetään kiinaksi Rovaniemellä. Mitä leikkisämpi viesti on, sitä enemmän seuraajia.

"Olen iloinen tavatessani teidät kaikki täällä Weibossa. Tänään on syyspäiväntasaus, mikä tarkoittaa, että päivä ja yö ovat nyt yhtä pitkiä. Täällä Napapiirillä siis kaamosaika lähestyy", kuului Joulupukin viesti torstaiaamuna.

Sina Weibo on Twitterin kaltainen mikroblogi-palvelu, jossa kirjoitetaan 140 merkin viestejä sekä jaetaan uutisia ja videoita. Länsimaisista julkisuuden henkilöistä esimerkiksi Justin Timberlake ja Katy Perry ovat avanneet oman Weibo-tilin. Fyysikko Stephen Hawking sai muutamassa tunnissa kaksi miljoonaa seuraajaa liityttyään Weiboon huhtikuussa.

Lue seuraavaksi