1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Erikoinen yö pelastuslaitoksella: Kaksi taloa roihahti tuleen samalla kadulla

Espoon Friisilässä syttyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä kaksi tulipaloa samalla kadulla. Poliisi epäilee paloja tahalleen sytytetyiksi.

**ESPOO **Espoon Friisilässä jouduttiin sammuttamaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä kaksi asuinrakennuksessa syttynyttä tulipaloa. Talot sijaitsivat Tähdenlennontiellä, vain 50 metrin päässä toisistaan. Kummassakaan palossa ei loukkaantunut ketään.

Ensimmäinen tulipalo sai alkunsa omakotitalon kellarikerroksesta hieman ennen puoltayötä. Talon asukkaat havahtuivat savun hajuun ja hälyttivät paikalle palokunnan. Palo levisi kellarista myös ullakko- ja kattorakenteisiin, jotka joudutaan uusimaan täysin. Sammutustöiden aiheuttamat vesivahingot paljastuivat myös laajoiksi.

Toiseen kohteeseen saatiin hälytys kahden jälkeen yöllä. Paritalossa ei ollut asukkaita kotona, mutta naapuri havahtui palon ääniin. Palokunta ehti nopeasti paikalle edellisestä kohteesta, missä olivat käynnissä jo jälkisammutustyöt. Palon aiheuttamat vauriot jäivät siksi toisessa kohteessa pienemmiksi. Paritalossa palo sai alkunsa olohuoneen puolelta leviten sisäpuolen kattorakenteisiin ja hieman myös vesikaton puolelle.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palomestari Raimo Rasijeffin mukaan kyseessä on poikkeuksellinen hälytysketju.

– Hyvin harvoin toisiaan lähellä olevat tulipalot kohdistuvat asuinrakennuksiin, yleensä on kyse esimerkiksi roskiksista, Rasijeff kommentoi Ylelle.

Poliisi epäilee molempia paloja tahalleen sytytetyiksi.

Tulipaloista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)