1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

SvD: Ericsson aikoo lopettaa tuotannon Ruotsissa, 3 000 työpaikkaa vaarassa – "Ruotsin suurimmat irtisanomiset"

Tiedot perustuvat Ericssonin sisäiseen raporttiin, jonka Svenska Dagbladet on saanut käsiinsä. Yhtiö ei kommentoinut suunnitelmia lehdelle.

Ericssonin toimipiste Lundissa Ruotsissa. Kuva: Stig-Åke Jonsson / EPA

Verkkolaiteyhtiö Ericsson suunnittelee Ruotsin-tuotantonsa alasajoa, kertoo ruotsalaislehti Svenska Dagbladet (SvD). Tuotannon lopettaminen Boråsissa ja Kumlassa veisi 3 000 työpaikkaa. Tiedot perustuvat Ericssonin sisäiseen raporttiiin, jonka lehti on saanut käsiinsä.

Raportin mukaan Ericsson suunnittelee verkkolaitetuotannolle mittavia kustannusleikkauksia. Yhtiöllä on Boråsissa 800 ja Kumlassa 400 työntekijää. Raportin mukaan tuotannon alasajo vaikuttaa kaikkiaan noin 1 800 työpaikkaan.

Lisäksi leikataan muun muassa tutkimuksesta ja kehityksestä sekä muista verkkolaitetuotannon toiminnoista. Kaikkiaan lähes 3 000 työpaikkaa on vaarassa, SvD laskee. Ericssonilla on Ruotsissa yhteensä 15 000 työntekijää, kun koko henkilöstön määrä on 116 000.

Kaikkiaan verkkolaitetuotannon kulukuurilla on tarkoitus säästää kolme miljardia kruunua, joista 60 prosenttia Ruotsissa ja loput muualla. Ericssonin ylin johto ei ole vielä päättänyt alasajon toteuttamisesta, SvD kertoo. Yhtiö ei kommentoinut suunnitelmia lehdelle.

Ericssonilla on ollut tuotantoa Ruotsissa vuodesta 1876. Myös yhtiössä tiedostetaan suunnitelman merkitys: Päätämme 140-vuotisen kauden, ja irtisanomiset tulevat olemaan Ruotsin historian suurimpia, raportissa arvioidaan.