Valkealaan ja Sarkolaan esitetään rakennettavaksi uudet koulut

Valkealan Kirkonkylän koulun ja yläkoulun rakennukset ovat huonossa kunnossa. Kouluissa on kärsitty esimerkiksi sisäilmaongelmista. Sarkolan koulu puolestaan on alkuperäisessä asussaan ja kaipaa remonttia.

Valkeala
Valkealan kirkonkylän koulu
Valkealan kirkonkylän koulu Kouvolassa on nyt suljettu ja lapset väistötiloissa.Juha Korhonen / Yle

Valkealaan esitetään rakennettavaksi uusi koulu. Kouvolan lasten ja nuorten lautakunta käsitteli keskiviikkona ensi vuoden talousarvioesitystä. Investointien osalta lautakunta päätti esittää, että Valkealaan tulisi monitoimikeskus, johon yhdistettäisiin Kirkonkylän koulu ja yläkoulu sekä muun muassa kirjasto-, nuoriso- ja perhepalveluita.

Sarkolan koulu puolestaan on odottanut peruskorjausta jo vuosia. Lautakunta esittää nyt, että koulun peruskorjauksesta luovuttaisiin ja tilalle rakennettaisiin kokonaan uusi koulu. Yli 60 vuotta vanha koulurakennus on lähes alkuperäisessä kunnossa, joten se vaatii muun muassa putki-, sähkö- ja valaistusremonttia.

Lasten ja nuorten palveluiden johtaja Veikko Niemi ehdotti myös Inkeroisten yhteiskoulun laajentamista. Ehdotuksen mukaan koulua olisi laajennettu uudisrakennuksella siten, että Anjalan ja Tehtaanmäen koulut olisi voitu siirtää Inkeroisten yhteiskouluun. Esimerkiksi Anjalan koulu toimii jo tällä hetkellä sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloissa entisellä Anjalankosken lukiolla. Lautakunta päätti kuitenkin palauttaa Inkeroisten koulua koskevan ehdotuksen uudelleen valmisteltavaksi.

Lopullisia päätöksiä kouluinvestoinneista tehdään, kun valtuusto käsittelee ensi vuoden budjettia loppuvuodesta.