1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Huittinen

Huittinen kokeilee uutta mobiilisovellusta nuorten työllistämiseen

Huittisten kaupunki ryhtyy tarjoamaan nuorille keikkatöitä mobiilisovelluksen avulla. Ensi vaiheessa tarjolla on 400 tuntia lyhytkestoisia, kaupungille ja yhdistyksille tehtäviä töitä.

Huittinen
Work Pilots mobiilisovellus.
Jari Pelkonen / Yle

Nuoria aktivoidaan työelämään uudella tavalla Huittisissa. Kaupunki ottaa käyttöönsä mobiilisovelluksen, josta nuoret voivat löytää itselleen lyhytkestoista työtä.

Työnantajavelvotteista ja palkanmaksusta huolehtii mobiilisovelluksen ylläpidosta vastaava yritys. Työn teettäjälle mobiilisovelluksella hankittu työtunti maksaa 16 euroa. Työntekijä saa palkkaa 10 euroa tunnilta.

– Tarkoitus on lyhytkestoisia keikkatöitä tarjota nuorille. Työn kesto on minimissään tunti, sanoo hallintojohtaja Katariina Koivisto.

Yhdistyksille ilmaista työvoimaa

Ensi vaiheessa kaupunki on sitoutunut teettämään yhdessä kolmen muun yhteistyökumppanin kanssa yhteensä 400 tuntia työtä huittislaisille nuorille. Satakunnan Osuuspankki, Huittisten Säästöpankki ja Satakunnan Osuuskauppa ovat kukin sitoutuneet maksamaan 100 tuntia työtä, joka lahjoitetaan huittislaisille yhdistyksille.

Nyt kaivataan yhdistyksiä, joilla on tekemätöntä työtä. Heille olisi järjestelmän kautta tarjolla ilmaista työvoimaa.

Katariina Koivisto, hallintojohtaja, Huittisten kaupunki

– Nyt kaivataan yhdistyksiä, joilla on tekemätöntä työtä. Heille olisi järjestelmän kautta tarjolla ilmaista työvoimaa, Koivisto vinkkaa.

Myös kotitaloudet mahdollisia työn teettäjiä

Huittisten kaupunki toivoo, että sovellus saa hyvän vastaanoton ja sitä ryhtyy käyttämään paljon nuoria ja myös työn teettäjiä. Mukaan toivotaan kaikenlaista työtä tarvitsevia yrityksiä, yhteisöjä ja myös kotitalouksia.

– Kuka tahansa voi kirjautua sinne työn teettäjäksi. Se voi olla auton pesua tai lumenluontia, mitä tahansa tällaista työtä, Koivisto sanoo.

Kampanja kulkee nimellä Kymppiduunit. Siihen on osallistunut myös muita kaupunkeja. Itse sovellus löytyy netistä nimellä Work Pilots.

Lue seuraavaksi