Onko tämä Suomen viihtyisin kotikatsomo? Isän ja pojan äijähuone on jokaisen kiekkofanin unelma

Jääkiekon liigajoukkueiden edesottamuksia seurataan hallien lisäksi lukemattomissa kotikatsomoissa. Katso videolta isän ja pojan tyylinäyte äijähuoneen sisustamisesta Lohjalla.

Uusimaa
Yle Helsinki: Lohjalainen "man cave"
Yle Helsinki: Lohjalainen "man cave"

HIFK:n punaiset paidat ja vauhdikas pelityyli tekivät Tommi Rosenvalliin lähtemättömän vaikutuksen jo pikkupoikana. Joukkueen fanittaminen on jatkunut vuosikymmenten ajan ja tarttunut isältä pojalle Santerille. Nuorempi Rosenvall on innostunut sekä joukkueesta että lajista siinä määrin, että on myös pelannut jääkiekkoa vuosien ajan.

Mittava keräilytavarakokelma sai arvoisensa ympäristön

Kaksikko on pelien seuraamisen lisäksi keräillyt myös mittavan kokoelman HIFK:n fanitavaraa: kiekkoja, mailoja, nimmarikortteja, kirjallisuutta ja muutaman kypäränkin.

Suurimpia aarteita ovat HIFK:n ja NHL:n pelipaidat, joiden joukossa on Ville Peltosen käyttämä ja nimmaroima yksilö. Fanitavara pääsi arvoiseensa ympäristöön, kun isä ja poika päättivät pyhittää kellarin raivauksessa tyhjilleen jääneen huoneen suosikkijoukkueelleen.

– Kun on pikkupojasta asti kannattanut samaa joukkuetta, niin kaikenlaista rekvisiittaa on kertynyt nurkkiin. Kun tämä huone jäi tyhjilleen, niin hetki pohdittiin, että mitä tälle tehdään ja päädyttiin äijähuone-nimikkeellä kulkevaan tilaan. Eli tässä voi katsoa matseja ja saunan jälkeen viilentyä vähän isommallakin porukalla ilman, että häiritsee muuta talon väkeä, Tommi Rosenvall kertaa.

Arttu Luttisen kypärä löytyi HIFK:n poistomyynnistä.
Arttu Luttisen kypärä löytyi HIFK:n poistomyynnistä.Yle

Santeri seuraa kaikki HIFK:n kotiottelut paikan päällä Helsingin jäähallissa, mutta vieraspelit katsotaan kuitenkin isän kanssa yhdessä kotitalon fanikatsomossa.

– Se on tosi kivaa viettää isän kanssa aikaa, kun me ei enää niin usein nähdä, opiskelija-asuntolassa parhaillaan asuva Santeri kehaisee.

Sisustaminen jatkuu, mutta tila ei kasva

Pelien erätauoilla Rosenvallien äijähuoneessa voi kuunnella musiikkia 60-luvun jukeboxista, pelata pöytälätkää tai heittää tikkaa. Yksi seinä on vielä maalaamatta ja osa keräilytavarasta odottaa vielä esillepääsyä, joten sisustamistakin vielä riittää. Jäähallien sisäkattorakenteista tuttua informaatiokuutiota kellariin ei kuitenkaan tule.

Ville Peltosen käyttämä pelipaita on Santerin aarre.
Ville Peltosen käyttämä pelipaita on Santerin aarre.Yle

– Ei voi laittaa, kun tämä on niin matala tila, että otsalohko osuisi siihen. Kavereilta on kyllä tullut palautetta, että televisio saisi olla isompi. Aina jotain pieniä parannuksia voi toki tehdä, mutta itse tilasta ei tule isompaa, sellainen toive on muulta kotiväeltä tullut, Tommi Rosenvall naurahtaa.

Tommin ystäväpiirissä on myös Tapparan kannattajia ja Santerin opiskelukavereiden keskuudessa suosituin joukkue on TPS. Rosenvallit uskovat kuitenkin vakaasti, että HIFK vie mestaruuden ensi keväänä.