Joukko kansanedustajia allekirjoitti lakialoitteen järjestäytyneen rasismin kieltämiseksi

Lakialoitteella on allekirjoittajia kaikista eduskuntapuolueista.

lakialoitteet
Eduskunnasta
Annette Blencowe / Yle

Joukko kansanedustajia on allekirjoittanut lakialoitteen, jolla halutaan saattaa järjestäytynyt rasismi rikoslakiin. Lakialoitteen allekirjoittajina on kansanedustajia jokaisesta eduskuntapuolueesta.

Lakialoitteessa muun muassa esitetään kiellettäväksi järjestöt sekä muu organisoitu toiminta tai propagandatoiminta, joka edistää rotusyrjintää tai yllyttää siihen. Siinä esitetään myös rangaistavaksi tällaisiin järjestöihin tai tällaiseen toimintaan osallistuminen.

Lakialoitteen ensimmäiset allekirjoittajat ovat kansanedustajat Ozan Yanar (vihr.), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.), Annika Saarikko (kesk.), Tiina Elovaara (ps.), Saara-Sofia Sirén (kok.), Nasima Razmyar (sd.), Hanna Sarkkinen (vas.), Eva Biaudet (r.) ja Sari Essayah (kd.).

Lakihankkeen takana oleva vihreiden nuorten puheenjohtaja Jaakko Mustakallio sanoo, että lakialoitteella halutaan poistaa nykyisen lainsäädännön monitulkintaisuus. Hänen mukaansa Suomen laki halutaan myös saattaa vastaamaan kansainvälisiä velvoitteita järjestäytyneen rasismin osalta.

Lakialoite tarvitsee toteutuakseen taakseen yli puolet eduskunnasta.