Venäläissivusto: Medvedev joulukuun alussa Suomeen

Venäjän kaupallisen edustuston johtajan mukaan tapaamisessa on tarkoitus keskustella pääasiassa talousasioista.

Kotimaa
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ja Suomen pääministeri Juha Sipilä tulevat suurista ovista. Miehillä on yllään mustat puvut, Sipilällä on sininen kravatti ja Medvedevillä tumma. Molemmat hymyilevät. Medvedev viittoo huoneen sisälle päin.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ja Suomen pääministeri Juha Sipilä tapasivat Pietarissa tammikuussa.Anatoly Maltsev / EPA

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Suomen-vierailu ajoittuu joulukuun alkuun, kertoo venäläinen Stolitsa na Onego -verkkojulkaisu. Asian toi esille Valeri Shljamin, joka on Venäjän kaupallisen edustuston johtaja Suomessa.

Shljamin totesi Karjalan talouskasvua käsitelleessä foorumissa, että joulukuun alussa järjestettävässä tapaamisessa on tarkoitus keskittyä kesän tapaamista enemmän talouskysymyksiin. Shljaminin mukaan kesällä olleessa presidenttien välisessä tapaamisessa "turvallisuuskysymykset veivät 70 prosenttia neuvotteluista".

Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapasivat Suomessa heinäkuussa. Pääministeri Juha Sipilä ja Dmitri Medvedev puolestaan ovat tavanneet edellisen kerran tammikuussa, jolloin Sipilä vieraili Pietarissa.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä STT.