Koe uusi yle.fi

Puolustusministeri Niinistö: Kutsunnat myös naisille

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sanoi eduskunnan budjettikäsittelyssä, että hänen ja perussuomalaisten mielestä kutsuntoihin pitäisi kutsua sekä miehet että naiset.

politiikka
Varusmiehiä rivissä.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Eduskunta käsittelee parhaillaan hallituksen ensi vuoden tulo- ja menoarviota. Torstai-iltana käsittelyssä oli puolustusministeriön pääluokka. Sekä perussuomalaisten kansanedustaja Anne Louhelainen että vihreiden ryhmäjohtaja Krista Mikkonen kysyivät naisten osuudesta maanpuolustukseen ja kriisinhallintaan.

Puolustusministeri Niinistö sanoi olevansa ilahtunut siitä, että varusmiespalveluksen suorittavien naisten määrä on ollut kasvussa. Niinistön mukaan se on erityisen tärkeää, sillä Suomi tarvitsee kipeästi lisää naisia kansainvälisen kriisinhallinnan tehtäviin.

Niinistön haluaa kuitenkin säilyttää asepalveluksen naisille vapaaehtoisena. Sen sijaan kutsuntojen pitäisi Niinistön mielestä koskea sekä miehiä että naisia.

– Henkilökohtaisesti ja edustamani puolue olemme sitä mieltä, että voisimme harkita naisten ottamista kutsuntoihin mukaan. Näin voisimme levittää maanpuolustustietoisuutta ja etenkin tätä mahdollisuutta vapaaehtoiseen maanpuolustuspalvelukseen, Niinistö vastasi eduskunnassa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Minetit

Riita huippuvoimistelun kulisseissa jatkuu – voimisteluseura kertoo lasten joukkueiden ongelmista

Ratko Mladić

Srebrenican uhri toivoo tänään tuomittavalle Ratko Mladićille täyttä rangaistusta: "Hänen tekonsa ovat pahuuden tuolla puolen"

Elävä arkisto

Kansa, jonka maailma petti

Ruokakulttuuri

"Keittiö ei voi jokaista tuulta seurata" – Suomalaisten maku muuttuu verkkaisesti