Pommiuhka vastaanottokeskuksessa Bodenissa – kaksi miestä on otettu kiinni

Poliisin suuroperaatio on ollut käynnissä kello 16:sta lähtien.

Ulkomaat
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Pohjois-Ruotsin Bodenissa sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa on pommiuhka, ja keskus on evakuoitu, kertovat Ruotsin mediat. Poliisin pommiryhmä on matkalla paikalle.

Poliisin suuroperaatio on ollut käynnissä kello 16:sta lähtien, mutta poliisi oli vielä iltapäivällä hyvin vaitonainen tapahtumista.

– Olemme suhtautuneet tilanteeseen vakavasti. Kaksi henkilöä on otettu kiinni. Olemme eristäneet paikan ja evakuoineet asukkaat, kertoo poliisin iskuryhmän johtaja Thomas Hedman Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Kiinniotettuja henkilöitä epäillään yleisvaarallisen tuhon valmistelusta. Kiinniotto tapahtui rauhallisesti, eikä kukaan ei ole loukkaantunut operaation yhteydessä.

Paikalla on poliisien lisäksi palomiehiä.

– Seuraamme tilannetta. Poliisi johtaa tutkintaa, me olemme paikalla varmuuden vakuudeksi. Alamme toimia, jos poliisi antaa meille käskyn. Tiedän vain, että kyseessä on räjähdyksen uhka, kertoo pelastustoimen johtaja Bengt Nilsson Ruotsin televisiolle (siirryt toiseen palveluun).

Mediatietojen mukaan vastaanottokeskuksessa asuu 140 ihmistä. He eivät pääse palaamaan sinne täksi yöksi. Maahanmuuttovirasto vastaa korvaavien yöpaikkojen etsimisestä heille.

Turvallisuuspoliisi Säpo pitää tapahtumia silmällä.