1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Tietomurtoja ja mielenosoituksia

Herätys kertoo päivän puheenaiheet nopeasti.

Kotimaan uutiset

Miten kulkee metro tiheämmillä vuoroväleillä?

Metro Vuosaaren metroasemalla Helsingissä.
Tiina Jutila / Yle

Metron siirtyminen entistä tiheämpään vuoroväliin Helsingissä on sujunut hyvin. Kävimme aamuruuhkan aikaan katsomassa, miten liikenne sujuu, kun metro kulkee kahden ja puolen minuutin välein.

Mielenilmaukset jatkuvat Charlottessa Pohjois-Carolinassa

Mellakkapoliisit käyttivät kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan yrittäessään hallita tilannetta Charlottessa Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 2016.
Mellakkapoliisit käyttivät kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan yrittäessään hallita tilannetta Charlottessa Yhdysvalloissa 21. syyskuuta 2016. Caitlin Penna / EPA

Pieni joukko mielenosoittajia on uhmannut yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa Charlotten kaupungissa Pohjois-Carolinassa. Viime yö sujui kuitenkin rauhallisemmin kuin kaksi edellistä yötä.

Mielenosoitukset ja levottomuudet alkoivat Charlottessa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun poliisi 43-vuotiaan mustan miehen.

USA:n presidentinvaalien esivaalit alkavat

Trump ja Clinton saavat ensimmäiset äänensä. Presidentinvaalin esivaalit käynnistyvät Minnesotasta. Yle kertoo asetelmat internetissä.

Tietomurto vei 500 miljoonan käyttäjätilin tiedot

Yahoon pääkonttori Sunnyvalessa Kaliforniassa.
Yahoon pääkonttori Sunnyvalessa Kaliforniassa.John G. Mabanglo / EPA

Internetpalveluyhtiö Yahoo kertoo jouteensa vuonna 2014 tietomurron kohteeksi. Tietomurrossa varkaisen käsiin päätyi 500 miljoonan käyttäjätilin tietoja, muun muassa sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita ja salattuja salasanoja.

Lue seuraavaksi