Fanit innostuivat – Vimpelistä kehkeytyi Suomen sinivalkoisin kunta

Vimpelissä jännitys tiivistyy. Superpesiksen loppuottelua varten kunnan keskusta ja urheilukenttä on koristeltu sinivalkoisin rusetein ja ilmapalloin. Homman takana on Vimpelin Vedon tosifanit.

Vimpeli
Anne Niemi kiinnittää ilmapalloja kaiteeseen
Vimpelin Vedon fanitiimistä Anne Niemi asettelee sinivalkoista koristusta.Pasi Takkunen/Yle

Ottelujännitys nousee. Viikonloppuna Vimpelin Saarikentällä kohtaavat superpesiksen loppuottelussa Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy.

Urheiluväki saa silloin vastaansa sinivalkoisen kunnan. Koko kunnan keskusta ja pesäpallokenttä on koristeltu sinivalkoisin rusetein ja sinivalkoisin ilmapalloin. Koristelun takana on Vimpelin Vedon työtä pelkäämätön fanitiimi.

Vimpelin Vedon faneja istuu katosmossa.
Vimpelin Vedon tosifanit vasemmalta Anneli Ahtola, Anne Niemi, Lauri Viitala ja Merja TuomelaPasi Takkunen/Yle

Ilmapalloja puhalletaan noin 4000 ja rusetteja sidotaan sadoittain. Pelkästään nauhaa kuluu noin kuusi kilometriä.

– Koristelu käynnistyi jo viime vuonna kun viides finaaliottelu saatiin tänne. Silloin viikossa koristeltiin kunta sinivalkoisin värein. Nyt koristeluinto on vain kasvanut, kertaa Vimpelin Vedon fani ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Anne Niemi.

– Vapaa-ajasta noin 40 prosenttia menee Vimpelin Vedon touhuihin. Nukkumaan mennessäkin ajattelen, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Pelkästään matkat Sotkamoon vievät käytännössä koko viikonlopun, sanoo fani Lauri Viitala.

– Fanitiimissä yhteishenki kannattelee. Kun yksi innostuu niin muut tulevat perässä, lisää Anne Niemi.

Myös viikonlopun otteluun fanitiimi aikoo pukeutua sinivalkoisiin väreihin aina peruukkeja myöden. Vedon fanitiimiin kuuluu 70 henkeä.