Harmaasta tummempi sävy – uudet, pienemmät citybussit ovat entistä ketterämpiä

Oulun citybussit vaihtuvat uusiin tummanharmaisiin syyskuun viimeisellä viikolla. Uudistuksia on tulossa myös bussien pysäkkimerkintöihin.

joukkoliikenne
Uusi musta citybussi kerrostalojen edessä Oulussa.
Uudet citybussit tulevat Oulun katukuvaan.Oulun kaupunki

Oulun kaupungin cityliikenne uudistuu, kun uusia citybusseja ilmestyy katukuvaan viikosta 39 alkaen. Vanhat, vaaleanharmaat onnikat poistuvat kokonaan käytöstä syksyn aikana.

Uusien bussien visuaalinen ilme myötäilee Oulun kaupungin graafista ilmettä. Uudet bussit ovat hieman edeltäjiään pienempiä, joten ne liikkuvat entistä ketterämmin keskustan katuverkolla ja tietyillä osuuksilla myös kevyen liikenteen väylillä.

Autojen päästötaso on edeltäjiään matalampi. Ympäristöystävällisyyden ohella matalalla päästötasolla parannetaan liikenteen kustannustehokkuutta.

Tulevan talven aikana uudistetaan myös citybussien pysäkkimerkit. Lisäksi vuodenvaihteessa reitteihin ja aikatauluihin on tulossa pieniä muutoksia.

Oulun cityliikenne alkoi syyskuussa 2007. Bussit kulkevat kolmella reitillä. Niillä kaikilla on toisena päätepysäkkinä keskustassa Torikadulla Toripakka E. Linjojen päätepisteinä ovat Värttö, Medipolis ja Limingantulli.

Cityliikenteestä on helppo vaihtaa Oulun joukkoliikenteen busseihin ja junaan. Myös linja-autoasemalta liikennöivät kaukoliikenteen bussit ovat lähellä cityliikennettä.