1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Pääministeri Sipilä vierailee rasismin vastaisessa mielenosoituksessa Kuopiossa

Mielenosoitukset järjestetään samanaikaisesti Kuopion ja Joensuun toreilla lauantaina. Myös Helsingissä järjestetään samantyyppinen, mutta paljon suurempi mielenosoitus.

Pääministeri Juha Sipilä eduskunnassa tiistaina 20. syyskuuta. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Pääministeri, keskustan Juha Sipilä vierailee lauantaina Kuopion torilla järjestettävässä rasismin vastaisessa mielenosoituksessa.

Kuopion ja Joensuun toreilla samanaikaisesti järjestettävät Emme suostu pelkäämään -mielenosoitukset ovat peruja Helsingin rautatientorin tapahtumista. Aseman edustalla pari viikkoa sitten pahoinpidelty mies kuoli myöhemmin sairaalassa, ja teosta epäillään uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen perustajajäsentä.

Kuopion ja Joensuun mielenosoitukset järjestää Rajatonta rakkautta -kollektiivi, jonka jäsenet ovat huolestuneita rasismin lisääntymisestä. Tavoitteena on herätellä muun muassa maamme hallitusta huomaamaan, kuinka vakavasta ilmiöstä on kysymys.

Tunnin kestävät mielenosoitukset alkavat molemmissa kaupungeissa lauantaina kello 11. Myös Helsingissä järjestetään lauantaina mielenosoitus rasismia vastaan.

Pääministeri Sipilä on lauantaina maakuntamatkalla Pohjois-Savossa ja vierailee myöhemmin päivällä Mansikkajuhlassa Suonenjoella.