Pop up -kauppiaat elävöittävät pari viikkoa Kuopion keskustaa – kiinnostus yllätti järjestäjät

Järjestäjät kyllästyivät voivotteluun tyhjistä liiketiloista ja nyt väliaikaisia liikkeitä on perustettu ympäri keskustan kauppakeskuksia.

Kuopio
Maija Kietäväinen ja Saara Lintula ovat mukana Kuopion keskustassa pidettävässä pop up -tapahtumassa
Sakari Partanen/Yle

Yli 20 pop up -toimijaa myy tuotteitaan Kuopion keskustassa maanantaista lähtien. Nyt ensimmäistä kertaa pidettävällä pop up -tapahtumalla halutaan täyttää ainakin väliaikaisesti Kuopion keskustan tyhjiä liiketiloja. Pääjärjestäjä on Kuopion Nuorkauppakamari.

Pop up -tapahtuma jatkuu pari viikkoa. Yrittäjät ovat päässeet mukaan sadan euron osallistumismaksulla ja kiinnostus tapahtumaan on yllättänyt järjestäjät. Aluksi tavoitteena oli saada mukaan kymmenen toimijaa, mutta se ylitetään komeasti.

– Tämä on kiiinnostanut tosi hyvin. Pop up -tapahtuma nousi esille, kun kyllästyimme voivotteluun Kuopion keskustan tyhjistä liiketiloista. Tiloja on ollut hyvin tarjolla ja kiinteistönomistajat ovat myös suhtautuneet hyvin, kertoo Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Tilla Martikainen.

Pop up -myyjiä on laajasti ympäri Kuopion keskustaa. Väliaikaisia liikkeitä on muun muassa kauppakeskus Minnassa, Aapelissa, Vihtorissa, Sektorissa ja Torin kulmassa.

Mukana on esimerkiksi lastenvaatemyyjiä, käsityöläisiä ja hyvinvointipalveluja tarjoavia yrityksiä. Tilla Martikainen odottaa mielenkiinnolla asiakaspalautetta pop up -tapahtumasta.

Lastenvaatevalmistaja odottaa innolla asiakkaita

Kuopiolainen Saara Lintula ilmoittautui tapahtumaan mukaan heti siitä kuullessaan. Lastenvaatteita tekevä Lintula perusti keväällä oman Sarah Design -tuotemerkin.

Lintula odottaa pop up -tapahtuman vetävän hyvin väkeä Kuopion keskustaan. Kauppakeskus Minnassa on vierekkäin useita vaatemyyjiä. Lintulan mukaan ainakin osa nykyvanhemmista haluaa hankkia lapselleen omannäköistä vaatetta.

– On myös kiva tavata asiakkaita kasvotusten.

Lastenvaatteiden järjestelyssä pop up -tapahtumaan mukana oleva Maija Kietäväinen korostaa ekologisuutta ja vaatteiden kotimaisuutta.

– Eri vaatevalmistajat tekevät tässä hyvää yhteistyötä. Kuopiolaiset pitävät yhtä, iloitsee Kietäväinen.