Ted Cruz tukemaan Trumpia Yhdysvaltain presidentinvaaleissa

Vielä heinäkuussa Cruz ei asettunut Trumpin taakse republikaanien puoluekokouksessa.

Ulkomaat
Ted Cruz kädet levällään puhujapöntössä
Ted Cruz puoluekokouksen puhjapöntössä Clevelandissa. Shawn Thew / EPA

Republikaaninen senaattori Ted Cruz on ilmoittanut antavansa kaiken tukensa puolueensa presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille. Vielä heinäkuussa Cruz kieltäytyi tukemasta Trumpia. Trump sanoi silloin, ettei hän Cruzin tukea kaipaisikaan. Ted Cruz kamppaili republikaanien esivaaleissa loppumetreille saakka, mutta hävisi selvästi Trumpille.

Cruz perusteli takinkääntöään sillä, että oli huolissaan demokraattien saavan enemmistön Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa. Cruzin mukaan Trump on myös ainoa ihminen, joka voi pysäyttää demokraattien Hillary Clintonin nousun Yhdysvaltain presidentiksi.

Cruzin ja Trumpin välit ovat olleet viileät. Esivaalien aikana Trump ivasi Cruzin puolisoa, Heidi Cruzia tämän ulkonäöstä. Lisäksi Trump vihjaili, että Ted Cruzin isällä olisi jotain tekemistä presidentti John F. Kennedyn salamurhan kanssa. Cruz taasen nimitti Trumpia "patologiseksi vallehtelijaksi".

Perjantaina Trump sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että Cruzin tuki on hänelle suuri kunnia. Trump kertoi myös odottavansa innolla sitä, että hän pääsee työskentelemään Cruzin kanssa tulevina vuosina.

Lähteet: Reuters, AFP