Hyppää sisältöön

Varo vähän! Ihan kaikkialla ei kannata yrittää selfieitä

Tuorein läheltä piti -tilanne tapahtui Rajasthanissa, Intiassa. Pytonkäärme hermostui liian lähelle tuppautuvasta kuvaajasta.

Uutisvideot: Intiassa, Rajasthanissa pytonkäärme iski selfien ottajaan.
Uutisvideot: Intiassa, Rajasthanissa pytonkäärme iski selfien ottajaan.

Intiassa Sirohissa, Rajasthanin osavaltiossa oli kutsuttu metsähallinnon työntekijöitä viemään koulun alueelle luikerrellut pyton pois. Yksi työntekijöistä piti hyvänä ajatuksena napata onnistuneesta pyydystyksestä kuvan kännykällä.

Pytonit eivät ole myrkyllisiä, joten kun käärme koppasi kuvaajaa olkapäähän, tuloksena oli ruhje, mutta ei sen vakavampaa.

Selfien ottaminen ei kuitenkaan ole riskitöntä. Wikipedia laski julkisuuteen tulleita kuolintapauksia ja vakavia loukkaantumisia joulukuusta 2013 joulukuuhun 2015, ja päätyi 67:ään tapaukseen. Yksittäisistä onnettomuuksista vakavin sattui sekin Intiassa, kun seitsemän ihmistä hukkui maaliskuussa 2015 yritettyään ottaa veneen laidalla selfieitä. Vene kaatui.

Oma lukunsa ovat imagolle koituneet kömmähdykset. Kuuluisin tällainen lienee Tanskan silloisen pääministerin, Helle Thorning-Schmidtin yhdessä Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman ja Britannian silloisen pääministerin David Cameronin kanssa ottama kuva. Selfien teki noloksi se, että se otettiin joulukuussa 2013 Etelä-Afrikan presidentin Nelson Mandelan muistotilaisuudessa.

Moni kritisoi, ettei vakavahenkisessä tilasuudessa ole sopivaa hullutella ja naureskella kameralle.

.
.