1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Egyptin presidentti al-Sisi haluaa keskiviikkoisen laivaturman syylliset vastuuseen

Egyptin keskiviikkoisen siirtolaisten laivaturman selvittely jatkuu.

Ulkomaat
Egyptin armeijan alus toi merestä nostettuja vainajia maihin Rosettan satamakaupunkiin
Egyptin armeijan alus toi merestä nostettuja vainajia maihin Rosettan satamakaupunkiin 22.9.2016.MOSTAFA ELSHEMY / EPA

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi on määrännyt viranomaisia rankaisemaan henkilöitä, jotka ovat vastuussa yli 160 siirtolaisen hukkumiseen johtuneesta laivaturmasta. Neljä turmalaivan miehistön jäsentä on pidätetty.

Pelastustyöntekijät ja kalastajat ovat pelastaneet keskiviikkona Egyptin edustalla tapahtuneen laivaturman jäljiltä lähes 170 henkilöä. Laivalla epäillään matkustaneen jopa 600 henkilöä, joten uhriluvun epäillään olevan paljon suurempi. Tällä hetkellä viranomaiset ovat ilmoittaneet 162 ihmisen menehtyneen.

Lauantaina kymmenet perheet vaelsivat Egyptin rannikkovartioston portille vaatimaan laivassa matkustaneita lapsiaan takaisin. Rannikkovartiosto väittää on tiedottanut estäneensä laittoman ihmiskuljetuksen ja pelastaneen ihmishenkiä. Neljä miehistön jäsentä on pidätetty.

Laivassa matkusti viranomaisten mukaan egyptiläisiä, sudanilaisia, eritrealaisia sekä somalialaisia siirtolaisia, joille oli kerrottu matkan päämääränä olevan Italia. Matkustajille oli kerrottu laivaan otettavan 200 henkeä.

Lähteet: Reuters