Budapestin räjähdys saattoi sittenkin olla pommi

Valvontakameroiden kuvissa näkyi räjähdyspaikalla ollut laukku hetkeä ennen räjähdystä.

Ulkomaat
Poliiseja kadulla.
Poliisit vartioivat räjähdyspaikkaa varhain sunnuntaina Budapestin keskustassa.Zoltan Mihadk / EPA

Budapestissä Unkarissa myöhään lauantaina sattunut räjähdys saattoi sittenkin olla pommi-isku, viranomaiset sanoivat sunnuntaina. Virallista syytä ei ole vahvistettu, mutta paikallismediat kertovat, että valvontakameroiden kuvissa räjähdyspaikalla näkyi sinne jätetty laukku.

Poliisin lausunnon mukaan räjähdys tapahtui kaupungin keskustassa sijaitsevan kaupan ensimmäisessä kerroksessa tai sen välittömässä läheisyydessä kello 22.30 paikallista aikaa.

Räjähdyksessä loukkaantui kaksi partioimassa ollutta poliisia. Heidät on viety sairaalaan, mutta heidän tarkemmasta tilastaan ei ole kerrottu.

Poliisilähteiden mukaan tutkintaa tehdään murhan yrityksestä.

Ensitietojen mukaan silminnäkijät kertoivat kaasuräjähdyksestä, mutta pelastusviranomaiset sanoivat, että tulipaloa ei syttynyt.

Silminnäkijät ovat kertoneet paikan päällä löytyneen muun muassa nauloja. M1-televisiokanavalle puhunut räjähdeasiantuntija arvioi, että kyseessä olisi ollut kotitekoinen pommi.

Voimakas räjähdys kuului laajalle Budapestin keskustassa. Räjähdys rikkoi läheisen kaupparakennuksen sekä ikkunoita laajalta alueelta.

Lähteet: AFP