Budapestin pommi oli suunnattu poliisia vastaan

Kaksi poliisia haavoittui räjähdyksessä. Poliisi etsii tapahtumapaikalle laukun jättänyttä miestä.

Poliisin todistusaineistoksi merkitsemä naula täjähdyspaikalla Budapestissa varhain sunnuntaina. Kuva: Zoltan Mihadk / EPA

Budapestissä Unkarissa myöhään lauantaina sattunut räjähdys oli pommi-isku, kertoo uutistoimisto Reuters. Maan poliisijohtajan mukaan kyseessä oli kotitekoinen sirpalepommi, joka oli suunnattu poliiseja vastaan.

Kaksi poliisia haavoittui räjähdyksessä. Paikallisessa mediassa olleiden kuvien mukaan pommi oli tuhonnut oviaukon, jonka lähellä olevia ikkunoita ja autoja vaurioitui.

Poliisi kuvaili tapahtunutta henkirikoksen yrityksenä ja totesi, ettei ole näyttöä siitä että iskun olisi suorittanut jokin ulkomainen aseellinen järjestö. Vaihtoehtoa ei suljettu kuitenkaan täysin pois.

– Pidämme tätä hyökkäyksenä koko Unkarin poliisia vastaan. Joku yritti tappaa virkamiehiäni, poliisijohtaja Karoly Papp sanoi Reutersin mukaan.

Hyökkäyksen kohdistaminen juuri poliiseja vastaan oli poliisijohtajan mukaan selvää. Hänen mukaansa poliisien tiedettiin partioivan tapahtumapaikalla, joka on yksi Budapestin vilkkaimpia kulkuväyliä. Pommi räjäytettiin paikallista aikaa illalla hieman puoli yhdentoista jälkeen.

Molemmat haavoittuneet tarvitsivat leikkaushoitoa. Naispuolisen haavoittuneen kerrottiin sunnuntaina olevan kriittisessä tilassa, miespuolisen tila on vakaa.

Poliisi on tunnistanut tapahtumapaikalla nähdyn epäillyn ja pyytänyt yleisön apua löytääkseen hänet. Hyökkääjän kansallisuudesta ei annettu tietoja.