Clinton ja Trump hakivat väittelyasetelmia tapaamalla Israelin pääministerin

Päivää ennen ensimmäistä suurta vaaliväittelyä järjestetyt tapaamiset antavat osaltaan mahdollisuuden tuoda esille ulkopoliittista asiantuntijuutta 75-miljoonaiselle tv-yleisölle.

Ulkomaat
Donald Trump ja Hillary Clinton

Republikaanien ja demokraattien presidenttiehdokkaat Donald Trump ja Hillary Clinton ovat tavanneet Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun erillisissä tapaamisissaan sunnuntai-iltana.

Trumpin kampanjan mukaan Trump sanoi presidentiksi tultuaan tunnustavansa Jerusalemin Israelin ”jakamattomana” pääkaupunkina, koska se on ollut "juutalaisten pääkaupunki yli 3000 vuoden ajan."

Kampanjan mukaan Trump ja Netanjahu myös keskustelivat ”pitkään” Israelin rakentamista aidoista, joita maa käyttää rajojensa turvaamiseen. Trumpin kerrotaan tunnustaneen Israelin ja sen kansan kärsineen ”aivan liian kauan islamilaisen terrorismin etulinjoissa.”

Clintonin kampanja julkaisi tiedotteen, jonka mukaan demokraattiehdokas ja Netanjahu kävivät syvällisen keskustelun. Clintonin kerrotaan todenneen vahvan ja turvallisen Israelin olevan Yhdysvalloille elintärkeä. Clinton korosti myös tukeaan aiemmin tässä kuussa neuvotellulle tukipaketille, jossa Yhdysvallat antaa seuraavien 10 vuoden aikana Israelille 38 miljardia dollaria. Maan on käytettävä rahat Yhdysvaltain sotateollisuuden tuotteisiin.

Clinton ja Trump kohtaavat tänä iltana paikallista aikaa ensimmäisessä tv-väittelyssään New Yorkissa. Suomen aikaa tv-väittely alkaa tiistaiaamuna kello neljä.

Ennen marraskuun 8. päivän vaaleja on järjestetään kolme suurta väittelyä ja niitä pidetään yhtenä kaksintaistelun tärkeimpänä osana. Maanantain väittelyn odotetaan keräävän 75 miljoonaa tv-katsojaa, joista monet ajattelevat, ettei kumpikaan ehdokkaista ole erityisen hyvä.

Lähteet: AP