Kaikki kuubalaislentopalloilijat ilmoittivat tyytymättömyytensä tuomioon

Kuubalaislentopalloilijoiden törkeää raiskausta puidaan myös hovioikeudessa.

Kotimaa
Oikeudenkäynti Tampreeella.
Tapauksen pääkäsittely oli käräjäoikeudessa elokuussa.Yle

Kaikki viisi Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajaa ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomioon.

Oikeus määräsi viime viikolla viisi kuubalaista lentopalloilijaa vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta. Neljä miestä sai viiden vuoden ja yksi kolmen ja puolen vuoden tuomiot. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi pelaajien raiskanneen täysi-ikäisen suomalaisnaisen Tampereella heinäkuussa.

Abrahan Alfonso Gavilanin, Ricardo Norberto Calvo Mazanon, Luis Tomas Sosa Sierran ja Osmany Santiago Uriarte Mestren avustajien mukaan tuomiossa on lukuisia epävarmuustekijöitä. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi ratkaisussaan, että pelaajien syyllisyydestä ei jäisi epäilystä.

Lisäksi kaksi pelaajien avustajaa on jättänyt maanantaiaamuun mennessä tyytymättömyysilmoituksensa oikeuden ratkaisuun kulujen ja palkkioerien korvaamisesta.

Pelaajilla on lokakuun loppupuolelle saakka aikaa valittaa tuomioistaan Turun hovioikeuteen. Syyttäjä tai asianomainen ei ollut vielä tiistaipäivään mennessä ilmoittanut tyytymättömyydestään. Heillä on aikaa tehdä ilmoitus vielä keskiviikkona.

Muokattu 26.9. klo 14:39 Muokattu otsikko ja teksti, sillä viideskin pelaaja ilmoitti tyytymättömyytensä tuomioon.

Lisätty 27.9. kello 12.59 ajantasaistus syyttäjän ja asianomistajan tyytymättömyydestä.