1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Satakunta

Rauma tuo valoa Satakunnan elinkeinoelämään

Meriteollisuuden saamat tilaukset ovat valopilkku Satakunnan elinkeinoelämässä.

Satakunta
Hitsaaja työssään STX:n Rauman telakalla maaliskuussa 2013.
Meriteollisuuden tilaukset valaisevat etenkin Rauman seudun elinkeinoelämää.Jari Pelkonen / Yle

Elinkeinoelämän ja yritystoiminnan tilanne on pysynyt Satakunnassa ennallaan vuoden takaiseen verrattuna. Tilanne ei ole Varsinais-Suomen ely-keskuksen tuoreimman arvion mukaan muuttumassa seuraavan puolen vuoden aikana.

Valoa tilanteeseen tuovat kuitenkin meriteollisuuden saamat uudet tilaukset, joiden myönteinen vaikutus säteilee Rauman seudun lisäksi myös muualle maakuntaan.

Harjavallassa isoja investointeja

Kasvuodotuksia on laivarakennuksessa, robotiikka- ja automaatioalalla sekä metsäteollisuudessa. Potentiaalisia kasvualoja ovat myös meriteollisuuden erikoisosaamista edellyttävät toimialat, ympäristöteknologinen teollisuus, kemianteollisuus sekä elintarviketeollisuus.

Porin seudulla suurimmat yksittäiset investoinnit liittyvät Tahkoluodon Merituulipuistoon, uuteen rikkihappotehtaaseen ja muihin Harjavallan suurteollisuuspuiston investointeihin, juuri valmistuneeseen Tahkoluodon LNG-terminaaliin sekä Satakunnan ammattikorkeakoulun kampukseen.

Kingspan laajentaa Kankaanpäässä

Rauman seudulla on suuria investointeja kauppakeskukseen, metsäteollisuusklusteriin, Lakarin teollisuusalueelle, telakka-alueelle ja satamaan. Esimerkiksi HKScan on rakentamassa Lakariin uuden broileritehtaan.

Pohjois-Satakunnassa Kankaanpäässä katto- ja seinäelementtien valmistaja Kingspan Oy laajentaa toimitilojaan ja tuotantoaan.

Lue seuraavaksi