Ruokaostosten teko verkossa helpottaa perheellisten arkea

Mahdollisuus tehdä ruokaostoksia verkossa on yleistynyt Satakunnassa. Tilaa ja nouda –tyyppisiä palveluja on tarjolla jo muun muassa Raumalla, Porissa ja Eurassa.

Ruokaostokset
Asiakas ostoskärryjen kanssa.
Laura Tolonen / Yle

Rauman Prismassa eli Osuuskauppa Keulassa on ollut mahdollista tehdä ostoksia verkkokaupassa elokuun puolesta välistä lähtien. Kauppakassi-palvelu toimii käytännössä niin, että asiakas tilaa verkosta haluamansa tuotteet ja noutaa ne kaupasta.

Ensimmäiset kokemukset uudesta palvelusta ovat olleet myönteisiä.

– Kuulimme heti alkuun asiakkailta kommenttia, että juuri tällaista on odotettu. Olemme saaneet pienessä ajassa verkkokauppaa säännöllisesti käyttäviä asiakkaita, kertoo Keulan palvelupäällikkö Päivi Kuismin.

Asiakaskunta on laaja

Ennen toiminnan aloittamista Keulan henkilökunta tutustui muissa Prismoissa käytössä oleviin Kauppakassi-palveluihin. Silloin kävi ilmi, että palvelua käyttivät eniten perheet, jotka elävät aktiivista elämää.

– Kiireistä elämää viettävät perheet tai pariskunnat ovat omaksuneet palvelun itselleen.

Euran K-Market Viso otti vastaavan palvelun käyttöön reilu viikko sitten. Myös kotiinkuljetusta tarjoavassa marketissa verkkokauppa on otettu hyvin vastaan. Lyhyen ajan perusteella asiakaskunta koostuu erilaisista perheistä.

– Noutoasiakkaita on ollut hyvin ja ensimmäinen kotiinkuljetuskin on tehty, kertoo myymäläpäällikkö Heidi Lahtinen.

Porissa K-Supermarket Antinkadulla verkkokauppapalvelu on ollut käytössä jo noin vuoden verran. Kauppias Jan Koskinen kertoo, että heidän asiakaskunnassaan on monenlaisia ostajia.

– Ei tämä vielä mitään bisnestä ole, mutta pääsääntöisesti palvelu toimii hyvin.

Palvelun hinta vaihtelee. Eurassa K-Market Visossa kotiinkuljetus maksaa kuusi euroa ja ostosten nouto kolme euroa. Vastaavasti Porin K-Supermarket Antinkadulla noudon hinta on 4,90 euroa ja yli sadan euron ostoksissa palvelu on maksuton.

Raumalla Osuuskauppa Keulassa hinta määräytyy asiakasomistajille päivän mukaan: maanantaista torstaihin nouto maksaa 5,90 euroa ja perjantaista lauantaihin hinta on 7,90 euroa.

Tiia Hemminki