Herätys: Maailma seurasi Clintonin ja Trumpin väittelyä, kotimaassa papit koolle

Perehdy päivän puheenaiheisiin lyhyesti.

Demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump ensimmäisessä vaaliväittelyssään 26. syyskuuta. Kuva: Joe Raedle / EPA

Talous ja turvallisuus puhuttivat Clintonia ja Trumpia

Yhdysvaltain marraskuisten presidentinvaalien ehdokkaat, demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump, ovat kohdanneet ensimmäistä kertaa yhteisessä vaaliväittelyssä. Esille nousivat muun muassa ehdokkaiden verotiedot ja jälleen kerran presidentti Barack Obaman syntymätodistus. Yle seuraa  väittelyn jälkimaininkeja.

Bruce Springsteenin omaelämäkerta julki

– Born in the USA on edelleen yksi suurimmista ja väärinymmärretyimmistä lauluistani, sanoo yhdysvaltalaislaulaja Bruce Springsteen. Tänään julkaistavassa omaelämäkerrassaan hän kertoo paitsi musiikistaan, myös isänsä mielisairaudesta ja siitä, miksi hän on pomo.

Bruce Springsteen nuorena muusikkona. Kuva: Bruce Springsteenin kotialbumi

Kosteusvaurioista kärsivät saavat uudet Käypä hoito -suositukset

Tänään aamupäivällä julkaistavan Käypä hoito -suosituksen tavoitteena on antaa lääkäreille tutkimusnäyttöön perustuvia työkaluja kosteusvauriosta oireilevan potilaan hoitoon. Kerromme tänään verkkosivuillamme ja lähetyksissämme suositusten keskeisimmän sisällön sekä seuraamme suositusten herättämää keskustelua.

Yli 400 pappia koolla Naantalissa

Kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papit kerääntyvät yhteen tällä viikolla. Kuuden vuoden välein järjestettävä synodaalikokous pidetään yhtä aikaa kaikissa hiippakunnissa.

Arkkipiispa Kari Mäkinen. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Esimerkiksi Turun arkkihiippakunnan kokoukseen osallistuu Naantalissa yli 400 pappia. Ohjelmassa on muun muassa arkkipiispa Kari Mäkisen ja presidentti Tarja Halosen kohtaaminen.

Eräistä ammattilaisista on pulaa, toisista ylitarjontaa

Avoimet työpaikat ja työnhakijat eivät kohtaa Suomessa riittävän hyvin.

Kuva: Geralt / Pixabay

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee tänään syyskuun ammattibarometrinsa. Se kertoo, miten kohtaanto-ongelma jakaantuu ammattikunnittain ja alueittain.