CNN:n katsojakysely: 62 prosentin mielestä Clinton voitti väittelyn

CNN:n ja ORC:n katsojakyselyssä 27 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että Trump pärjäsi paremmin.

USA:n presidentinvaali
Hillary Clinton vaaliväittelyssä 27. syyskuuta.
Demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump kohtasivat ensimmäisessä television vaaliväittelyssä tiistaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Uutiskanava CNN:n julkaiseman kyselyn mukaan katsojat ovat sitä mieltä, että demokraattien Hillary Clinton voitti Yhdysvaltain ensimmäisen vaaliväittelyn.

CNN:n (siirryt toiseen palveluun) ja mielipidemittausyhtiö ORC:n kyselyssä 62 prosenttia katsojista piti Clintonia voittajana. 27 prosentin mielestä voittaja oli republikaanien Donald Trump.

Mielipidemittaukseen haastateltiin puhelimitse (siirryt toiseen palveluun) 521 äänestäjäksi rekisteröitynyttä henkilöä, joista 41 prosenttia oli kertonut kannattavansa demokraatteja ja 21 prosenttia republikaaneja. 33 prosenttia vastaajista oli sitoutumattomia.

Useat muut amerikkalaismediat ovat julkaisseet verkkosivuillaan epävirallisia äänestyksiä, joissa katsojat voivat ottaa kantaa siihen, kumpi heidän mielestään voitti. Esimerkiksi Time-lehden äänestyksessä (siirryt toiseen palveluun) Trumpia oli äänestänyt 58 prosenttia ja Clintonia 42 prosenttia, kun ääniä oli annettu runsaat 970 000. Äänestys antaa suuntaa siitä, kumman kannattajat ovat aktiivisempia verkossa – tosin Timen kyselyyn on mahdollista osallistua myös ulkomailta.

Suomeksi tekstitetty versio Clintonin ja Trumpin kohtaamisesta tv-kameroiden edessä esitetään TV1:ssä ja Yle Areenassa kello 11.05 alkaen.

Ehdokkaat ottavat yhteen vielä kahdessa väittelyssä ennen 8. marraskuuta pidettäviä presidentinvaaleja.

Yhdysvaltain ensimmäinen vaaliväittely on katsottavissa suomeksi tekstitettynä uusintana TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 11.05 alkaen.