SaiPan Jussi Markkanen: Jääkiekkojoukkueiden pukukoppeja voisi avata medialle

SaiPan maalivahti Jussi Markkanen voisi kokeilla käytäntöä, että media pääsisi jääkiekkojoukkueen pukukoppiin heti ottelun jälkeen tekemään haastatteluja. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikko Koivu toimittajien piirittämänä pukukopissa.
NHL:ssä media pääsee heti ottelun jälkeen haastattelemaan pelaajia pukukoppeihin. Mikko Koivu vastaili kysymyksiin omalla paikallaan vuonna 2013.Yle

Pohjois-Amerikassa NHL:ssä jääkiekkomedia pääsee otteluiden ja harjoitustenkin jälkeen jääkiekkojoukkueiden pukukoppeihin tekemään haastatteluja. Suomessa medialla on ollut tällainen mahdollisuus vain ani harvoin - yleensä vain mestaruusjuhlien aikaan.

Viime vuosina joissakin televisioiduissa otteluissa on ollut myös pukukoppikameroita, jotka ovat välittäneet kuvaa esimerkiksi erätauoilta.

Toimittajat pukukoppeihin

SaiPan maalivahti Jussi Markkanen on urallaan pelannut muun muassa NHL:ssä, KHL:ssä ja Sveitsin liigassa. Hän kertoo, että niissä media on päässyt 5–10 minuutin ajaksi pukukoppiin esittämään kysymyksiä pelaajille. Suomessa tällaista kulttuuria ei ole.

– Se johtuu osittain siitä, ettei meillä ole ollut riittävän hyviä tiloja. Nyt kuitenkin pukukopit alkavat olla jo paremmassa kunnossa, mutta maassa maan tavalla.

Markkanen kuitenkin soisi medialle mahdollisuuden pukukoppihaastatteluiden tekemiseen otteluiden jälkeen.

– En tiedä olisiko siitä mitään haittaa. Sosiaalinen media on nykyisin tullut siihen, että halutaan enemmän kokemuksia ja päästä lähemmäs. Tämä voisi olla yksi keino, Markkanen sanoo.