Virasojan koululaiset tietävät väliaikaisen koulupaikkansa syyslomaan mennessä

Oppilaat hajautetaan Linnalaan ja Vuoksenniskalle vuoden loppuun mennessä.

Virasoja, Imatra
Parakkikoulu Imatran Mansikkalassa
Osa Virasojan koulun oppilaista siirtyy Linnalassa oleviin parakkeihin.Mikko Savolainen/Yle

Imatran Virasojan koulun oppilaiden jako Linnalaan ja Vuoksenniskalle tehdään ripeällä aikataululla. Kaupungin hyvinvointijohtajan Hanna-Kaisa Ellosen mukaan syyslomaan mennessä tiedetään, minne kukakin oppilas siirretään.

Oppilaat jaetaan Vuoksenniskan koululle ja Linnalaan väliaikaisesti. Vuonna 2018 koko koulun on määrä muuttaa pysyvästi Vuoksenniskalle sinne rakennettaviin uusiin tiloihin.

Kaupunki pyrkii myös muokkaamaan linja-autojen reittejä ja aikatauluja niin, että ne palvelisivat Virasojan koululaisia.

Virasojan koulu toimii tällä hetkellä Havurinteessä, minne koulu siirtyi talvella sisäilmaongelmia pakoon. Havurinteessäkin on sittemmin havaittu pahoja kosteusvaurioita. Koulu muuttaa Havurinteestä pois vuoden loppuun mennessä.

Terveet tilat nopeasti

Imatran hyvinvointilautakunta linjasi aiemmin, että Virasojan koulun oppilaita ei hajauteta vaan koulun käyttöä varten hankitaan parakit, jos Havurinne todetaan käyttökelvottomaksi. Hajauttamista ovat vastustaneet myös kaupunkilaiset adressilla.

Kaupunginhallitus kuitenkin päätti maanantaina, että koulun toiminta jaetaan kahteen paikkaan: Vuoksenniskan koululle sekä Linnalan kentällä oleviin parakkeihin.

– Tiedostan, että hajasijoittaminen on heikkous. Nyt on kuitenkin tarjota turvalliset ja terveelliset tilat, hyvinvointijohtaja Hanna-Kaisa Ellonen sanoo.

Ellosen mukaan kaupunki haluaa myös hyödyntää olemassa olevia koulukiinteistöjä, kun järjestely on lyhytaikainen.