1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Syyrian hallituksen joukot valmistelevat uutta maahyökkäystä Aleppoon

Uutistoimisto Reutersin mukaan valmisteilla olevaan hyökkäykseen ryhmitetään jo panssareita.

Ulkomaat
Maastopukuinen nuori sotilas on polvillaan maassa ja asettaa panosvyötä konekivääriin. Hänen ympärillään on ammuslaatikoita.
Syyrian valtiollisen uutistoimiston SANA:n kuvassa Syyrian armejan sotilas lataa konekivääriä al-Ramoussehin alueella Aleppossa 21. syyskuuta. SANA / EPA

Syyriassa hallituksen joukot vaikuttavat valmistautuvan uuteen maahyökkäykseen Aleppon kaupungin kapinallisalueille. Uutistoimisto Reutersin lähteet kertovat, että hallituksen joukkoja ryhmitetään maahyökkäystä varten.

Valmistautumisesta kertoi Reutersille sekä kapinallisten komentaja että hallitusta tukevien irakilaisten puolisotilaallisten joukkojen komentaja.

Komentajan mukaan panssarivaunuja ja muita panssaroituja ajoneuvoja on alettu siirtää hyökkäystä varten ja keihäänkärkeänä toimisivat armeijan Nimr-eliittijoukot.

Aiemmin hallituksen joukot hyökkäsivät neljällä rintamalla kapinallisasemiin. Syyrian valtiollinen televisio kertoo, että hallituksen joukot ovat edenneet Aleppon vanhassa kaupungissa.

Myös sotatapahtumia seuraava aktivistiryhmä Syrian Observatory for Human Rights kertoo. että hallituksen joukot ovat edenneet Aleppossa.

Syyrian hallituksen ja sitä tukevan Venäjän ankarat pommitukset ovat entisestään kurjistaneet siviilien oloja kapinallisten hallitsemassa Aleppon itäosassa sen jälkeen, kun viimeviikkoinen tulitaukoyritys lopullisesti kaatui.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi