Kajaanin lentoasemalla mahdollinen uhkatilanne – poliisi turvaa tilannetta

Rikosylikomisario Jarkko Maksniemi kertoo, että poliisin tietoon on tullut Kajaanin lentoasemaa kohtaava mahdollinen uhka.

Kotimaa
Kajaanin lentoasema.
Kajaanin lentoasema tiistaina 27.9.Jenna Keto-Tokoi / Yle

– Uhan tausta ja todenperäisyys ovat selvitystyön alla. Valmiustasoa on nostettu asemalla ja poliisi on lentokentällä läsnä ainakin toistaiseksi.

Poliisin tietoon tulleen uhan taustoja ja todenperäisyyttä sekä siihen liittyviä seikkoja selvitetään parhaillaan. Maksniemi ei vielä kommentoi tarkemmin asian taustoja.

Maksniemen mukaan poliisi on ollut paikalla iltapäivästä asti.

– Lentokenttähenkilökunta on tilanteen tasalla ja tietoisia tapahtuneesta. Lisäksi paikalla on tilannetta turvaamassa poliisi. Poliisilta ei ole lähtenyt määräyksiä lentomatkustajille tai lentoliikenteelle, Maksniemi sanoo.

Myös Finavian riskienhallintajohtaja Juha-Pekka Pystynen sanoo olevansa tilanteesta tietoinen. Hänen mukaansa Finavia kuitenkin ainoastaan avustaa poliisia paikalla, eikä yhtiöllä ole tarkempaa tietoa uhkatilanteen taustoista.

Vastaavanlaisia tilanteita on Suomen lentoasemilla Pystysen mukaan hyvin harvoin. Aiemmin poliisi on kohottonut valmiustasoa esimerkiksi Pariisin ja Brysselin terrori-iskujen jälkeen.

Kajaanin lentoasemalle saapuu lento Helsingistä tänään tiistaina kello 22.35. Maksniemen mukaan kone laskeutuu näillä näkymin normaalisti kentälle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehden saaman silminnäkijähavainnon mukaan poliisi on tarkastanut joidenkin kentälle saapuvien henkilöpapereita.

Oletko paikalla Kajaanin lentoasemalla? Voit lähettää meille kuvan sähköpostiin *yle.uutiset@yle.fi *tai alla olevalla kaavakkeella.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus