Kuopion koulujen liikuntamyönteisyys toi Liikkuva koulu -palkinnon

Itä-Suomen aluepalkinto myönnettiin keskiviikkona Kuopiolle, koska kaupunki on kehittänyt pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti koulujen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi.

Kuopio
Lapset leikkivät koulun pihalla.
Toni Pitkänen / Yle

Itä-Suomen tämänvuotinen alueellinen Liikkuva koulu -palkinto on myönnetty Kuopion kaupungille. Palkinto luovutettiin Kuopion kaupungille tänään Mikkelissä Itä-Suomen Liikkuva koulu -seminaarissa.

Aluehallintovirasto perustelee valintaa kaupungin pitkäjänteisellä työllä koulujen liikuntakulttuurin edistämiseksi. Liikkuva koulu -toimintamallissa ovat mukana kaikki Kuopion peruskoulut.

Kouluissa on muun muassa pidennettyjä välitunteja, oppilaat suunnittelevat välituntien sisältöjä itse ja oppilaita myös koulutetaan välituntien ohjaajiksi eli Välkkäreiksi. Myös paikalliset urheiluseurat järjestävät koululaisille välituntiliikuntaa.

Myös vähän liikkuvia oppilaita on saatu entistä paremmin liikunnan pariin muun muassa välituntikerhotoiminnalla. Monet koulut ovat muokanneet luokkia toiminnallisemmiksi lisäämällä liikuntaa aktivoivia välineitä ja osa on luopunut pulpeteista kokonaan

Liikkuva koulu -hankkeissa mukana Itä-Suomessa 36 000 oppilasta

Veikkausvoittovaroista myönnettävän palkinnon suuruus on 2 500 euroa. Se on tarkoitettu oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen.

Itä-Suomen aluehallintoviraston tukemissa Liikkuva koulu -hankkeissa on mukana Itä-Suomen 25 kunnassa 170 koulua ja 36 000 oppilasta. Tämän lisäksi Liikkuva koulun periaatteita toteutetaan myös monissa kouluissa, jotka eivät ole mukana hankkeissa.

Valtakunnallinen Liikkuva koulu -palkinto myönnetään myöhemmin syksyllä.