Vähemmän tiloja, henkilöstöä ja perustutkintoja – ammattiopisto etsii miljoonasäästöjä

Kouvolan seudun ammattiopisto aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Ammattiopisto tavoittelee liki neljän miljoonan euron säästöjä.

Kouvola
Kouvolan seudun ammattiopisto
Kouvolan seudun ammattiopistoJuha Korhonen / Yle

Kouvolan seudun ammattiopisto aloittaa henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut 3. lokakuuta.

Säästöjä haetaan pääsääntöisesti lakkauttamalla kannattamattomia perustutkintoja, vähentämällä opetuksen käytössä olevia tiloja ja vähentämällä henkilöstöä.

Arvio irtisanottavien määrästä on tällä hetkellä enintään 37 henkilöä. Lisäksi arviolta 26 työntekijää osa-aikaistettaisiin. Ammattiopistossa työskentelee yhteensä 250 ihmistä. Vakituisessa työsuhteessa on 191 työntekijää. Mahdolliset irtisanomiset on tarkoitus toteuttaa tämän ja ensi vuoden aikana.

Tavoitteena on myös koota koulutusta harvempiin yksiköihin. Sosiaali- ja terveysalan koulutus Kuusankoskelta ja liiketalous Kouvolan Salpausselänkadulta siirrettäisiin Utinkadulle. Tarkasteluun tulee myös jo viime keväänä lakkautusuhan alla ollut luonnonvara-alan koulutus Anjalassa.

– Jos luonnonvara-alan koulutus jatkuu, niin opetus siirrettäisiin Utinkadulle, toisen asteen koulutuspäällikkö Timo Tiainen sanoo.

Tiainen ei tässä vaiheessa tarkemmin erittele, mitä perustutkintoja pidetään kannattamattomina.

Kouvolan seudun ammattiopiston toiminta on ollut alijäämäistä viimeisen kolmen vuoden aikana. Alijäämän suuruus on noin 4,4 miljoonaa euroa. Tämänhetkinen ennuste on, että alijäämää kertyy vuoden 2016 osalta noin 1,4 miljoonaa euroa.

Yhteistoimintaneuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.