1. yle.fi
  2. Uutiset

OP päättää tänään, lähteekö Finanssialan keskusliitosta

OP:ssa katsotaan, että pankkialan toimijoilla on nykyisin selvästi vähemmän yhteistä agendaa. Alun perin OP erkaantui keskusliitosta If-riidassa.

talous
Reijo Karhinen
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.Juha-Pekka Inkinen / Yle

Ylen tietojen mukaan OP:n hallintoneuvosto päättää keskiviikkona, eroaako pankki Finanssialan keskusliiton jäsenyydestä. OP on Suomen suurin finanssiryhmä.

Kiistan juuret ovat OP:n ja Sampo-konserniin kuuluvan vakuutusyhtiö Ifin välillä. If kanteli viime vuonna OP:sta kilpailuviranomaiselle selvittääkseen, syyllistyykö OP määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön.

OP ryhtyi tuolloin boikotoimaan Finanssialan keskusliittoa, sillä riitapukarit eivät mahtuneet samaan pöytään. Keskiviikkona hallitusneuvosto päättää, palataanko yhteisöön enää ollenkaan. Sitä pidetään epätodennäköisenä.

OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen on julkisuudessa sanonut, että FK:n merkitys on ylipäätään vähentynyt, kun finanssitalot joutuvat toimimaan suoraan EU:n suuntaan ja uusia kilpailijoita ilmaantuu FK:n ulkopuolelta.

– Päivä päivältä meillä on entistä vähemmän yhteisiä asioita. Eurooppa-taso on paljon tärkeämpi, ja toimijoiden strategiat ovat kovasti eriytyneet, Karhinen perusteli tammikuussa Ylen Kovassa taloudessa.

Eroasian käsittelystä hallintoneuvostossa kertoi ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi