Helsingissä evakuoitiin alakoulu – syynä popcornin kärähtäminen opettajainhuoneessa

Käpylässä sijaitsevan koulun rehtorin mukaan oppilaat nauroivat hysteerisesti ja halusivat tietää, mitä seurauksia opettajille tulee.

Kotimaa
Popcornia.
Comstock

Käpylän ruotsinkielinen alakoulu jouduttiin evakuoimaan tänään keskiviikkona varsin erikoisen syyn takia. Opettajat aiheuttivat koulussa palohälytyksen paistamalla popcornia liian pitkään opettajainhuoneen mikrossa.

Koulun rehtorin Pia Silvanderin mukaan kaikki koulun opettajat olivat kerääntyneet kokoukseen opettajainhuoneeseen, kun koulun automaattinen palohälytinjärjestelmä alkoi hälyttää noin klo 13.35 iltapäivällä.

Oppilaat nauroivat hysteerisesti ja kysyivät, mitä seurauksia tästä tulee opettajille.

Pia Silvander

Koulurakennus evakuoitiin saman tien. Suurin osa alakoulun oppilaista oli tuolloin jo lähtenyt kotiin. Koulussa olivat enää opettajat ja iltapäiväkerholaiset. Rehtorin mukaan lapsia oli paikalla noin 50 ja aikuisia noin 15.

Rehtori kehuu lasten toimineen tilanteessa rauhallisesti.

– Oppilaat tiesivät tarkkaan, minne mennä. He odottivat, kunnes tulin päästämään heidät sisään ja kerroin syyn, miksi hälytys oli tullut, Silvander kertaa iltapäivän tapahtumia.

Rehtori kertoi oppilaille, että opettajat olivat jättäneet popcornin mikroon liian pitkäksi aikaa sillä seurauksella, että palohälytin alkoi hälyttää.

– Oppilaat nauroivat hysteerisesti ja kysyivät, mitä seurauksia tästä tulee opettajille. Kerroin, että taidamme laittaa opettajat kokkikouluun, Silvander naurahtaa.

Oppilaiden vanhemmille lähetettiin asiasta viesti koulujen sähköisen viestintäjärjestelmän Wilman kautta.

Pelastuslaitos ei tullut Silvanderin mukaan lainkaan paikalle, koska heille soitettiin heti ja kerrottiin, että kyseessä on väärä hälytys.