Xamk aloittaa välittömästi yt-neuvottelut – Koskee enintään 50 henkilöä

Xamk ammattikorkeakoulukonserni aloittaa yt-neuvottelut. Neuvotteluissa vähennetään enintään 50 henkilötyövuotta.

yhteistoimintamenettely
kuvakaappaus Xamkin sivulta, siinä tähtitaivasta ja lintuja
Kuvakaappaus Xamkin nettisivuilta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Mikkelin ammattikorkeakoulu aloittavat yt-neuvottelut. Syinä ovat opetus- ja kulttuuriministeriön noin kolmen miljoonan euron rahoituksen karsiminen, kilpailukykysopimus sekä henkilöstön uudelleenjärjestelyt.

– Tämä ei lähde siitä, että olemme fuusioitumassa tai olisimme tehneet täällä jotain väärin paikallisesti, Xamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen sanoo.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia henkilötyöryhmiä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulukonsernissa mukaan lukien opetushenkilökunnan. Kyseessä on enintään 50 henkilötyövuoden vähentäminen.

Jussi Lehtisen mukaan voi olla mahdollista, että neuvottelut koskevat 50 henkilöä. Myös muita säästötoimenpiteitä ollaan miettimässä.

– Tällä matematiikalla olemme päätyneet tähän lukemaan. Kaikin keinoin pyritään löytämään säästöjä, ettei tuloksena olisi näin rankka leikkaus, Lehtinen toteaa.

Yt-neuvottelut aloitettiin välittömästi keskiviikkona iltapäivällä. Henkilöstölle asiasta tiedotettiin kello 17.00 aikaan.

– Yt-neuvotteluissa huomioidaan jo voimassaoleva tuloksellisuuteen perustuva rahanjakomalli maakunnittain, huomauttaa Xamk Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Jyrki Koivikko.

Rahanjakomalli on sovittu Xamk Oy:ssä sisäisesti vuosille 2017–2020.