Porissa iloitaan: Jättiyhtiö Japanista ostaa Luvatan erikoistuotteiden valmistuksen

Tokion pörssiin listattu jättiyhtiö Mitsubishi Materials ostaa Luvatan erikoistuotteiden valmistuksen.

talous
Luvatan työntekijä
Yle

Metalliyhtiö Luvatan erikoistuotteiden valmistus siirtyy japanilaisen Mitsubishi Materials -yhtiön omistukseen. Ensi vuoden alkupuolella toteutuva kauppa koskee Suomessa noin 330 ihmistä, jotka työskentelevät Porissa.

Porin-yksikkö on entinen Outokummun tuotantolaitos, joka siirtyi Nordic Capitalin ja sen perustaman Luvatan haltuun vuonna 2005. Yksikkö valmistaa muun muassa suprajohtavia lankoja magneettikuvauslaitteisiin ja aurinkopaneelien virrankierrätyslankoja.

– Olemme erittäin iloisia tästä uutisesta, ja myös työntekijät ja asiakkaat ovat ottaneet tämän hyvin vastaan. Mitään henkilöstövaikutuksia negatiiviseen suuntaan ei ole tulossa, pikemminkin positiiviseen, yksikön toimitusjohtaja Jussi Helavirta sanoo.

Olemme erittäin iloisia tästä uutisesta.

Toimitusjohtaja Jussi Helavirta

Japanilaisyhtiö laajentaa

Toimitusjohtaja Jussi Helavirta arvioi, että Porin-yksikkö on erittäin tärkeä tekijä Mitsubishille, joka haluaa laajentaa toimintaansa maailmanlaajuisesti. 1870-luvulla perustetulla ja Tokion pörssiin listatulla Mitsubishi Materialsilla on 25 000 työntekijää ja 14 miljardin euron liikevaihto 29 maassa.

Porin lisäksi Luvatalla on erikoistuotteiden valmistusta yhdeksässä maassa 14 tuotantolaitoksessa Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa. Yhteensä yksikköön kuuluu 1 200 työntekijää.