1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntapolitiikka

Sarvilinna: En itse pystynyt vaikuttamaan poliittiseen vääntöön

Helsingin tuore kansliapäällikkö on ylpeä ja iloinen tultuaan valituksi tehtävään. Ensimmäisenä hän tarttuu johtamisuudistukseen.

Sami Sarvilinna Kuva: Tero Koskinen / Yle

HELSINKI Helsingin tuore kansliapäällikkö oli heti kaupunginvaltuuston äänestyksen jälkeen ylpeä ja iloinen.

– Olen iloinen ja ylpeä tästä valinnasta ja toivon osoittautuvani luottamuksen arvoiseksi.

Sarvilinnan valintaprosessi oli poliittisesti myrskyisä. Osa valtuustoryhmistä olisi halunnut tehtävään apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen (sdp).

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok.) esitystä pidettiin monissa valtuustopuheenvuoroissa sukupuolisesti syrjivänä. Osa valtuutetuista epäili, että SDP:n jäsenkirja esti Viljasen valinnan.

Sarvilinna sanoo, ettei voinut vaikuttaa poliittiseen vääntöön.

– Se vääntö on sellainen asia, johon en itse ole pystynyt vaikuttamaan. Olen seurannut mielenkiinnolla tätä keskustelua, jota tässä on käyty, mutta se on kulkenut minun ohitseni.

Nimityksestä käyty kuuma poliittinen keskustelu ei tullut Sarvilinnalle yllätyksenä.

– Osasin odottaa, että tällaista keskustelua tullaan käymään. Kun virka on tällainen, kuin mitä nyt tässä oltiin täyttämässä, niin se oli hyvin luonnollista, että keskustelua käydään, sanoi Sarvilinna.

Sarvilinna aloittaa kansliapäällikön työt tarttumalla johtamisuudistuksen viimeisen valmisteluvaiheen läpiviemiseen.

– Ja sitten ehkä vielä suurempana asiana on käytännön toimeenpaneminen sen jälkeen,  kun se tulee voimaan ensi kesäkuun alussa. Ja se on varmasti se, mihin kansliapäällikkönä täytyy aika suuri osa paukkuja laittaa, koska se on se tehtävä, jota varten kansliapäällikön nykyinen rooli on rakennettu.