Trumpin naispuheet televisiokanavien ykkösuutisena

Yhdysvaltain presidentinvaalien kampanjointi näkyy televisiokanavien aiheissa. Clintonin maanantai-illan vaaliväittelyssä esille nostama Trumpin asenne naisiin on puhuttanut keskiviikkona.

Ulkomaat
Entinen Miss Universum (1996), Venezuelan Alicia Machado laulaa ennen kruunaamista Queen of Mariachi kansanmusiikin seremoniassa Mexico Cityssä, Meksiko 30. tammikuuta 2016.
Entinen Miss Universum (1996), Venezuelan Alicia Machado laulaa Queen of Mariachi kansanmusiikin seremoniassa Mexico Cityssä, Meksikossa 30. tammikuuta 2016. Sashenka Gutierrez / EPA

Amerikkalaisilla tv-kanavilla käytiin keskiviikkona kiivasta keskustelua republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin naiskommenteista, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun). Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton viittasi maanantain väittelyssä siihen, että Trump on käsitellyt naisia puheissaan kylmällä ja julmalla tavalla.

CNN:n mukaan Trumpin kommentit ovat kohdistuneet paitsi julkisuuden henkilöihin, myös tämän omiin vaimoihin ja tyttöystäviin.

Clinton nosti asian esille aivan maanantain tv-väittelyn lopussa. Clinton kritisoi Trumpin solvanneen naisia ikävillä lempinimillä. Hänen mukaansa solvauksen kohteeksi oli johtunut muun muassa entinen Miss Universum Alicia Machado.

Clintonin mukaan Trump on nimittänyt Machadoa muun muassa Miss Piggyksi Muppetit-televisiosarjan possuhahmon mukaan ja Miss Housekeepingiksi eli Miss Taloudenhoitajaksi, koska hän on latinalaisamerikkalainen.

Trump yritti kysyä väittelyn lopussa moneen kertaan, mistä Clinton on saanut tietonsa. Hän myös palasi itse asiaan vielä tiistaina Fox-kanavan haastattelussa.

– Hän (Machado) oli voittaja, mutta sitten hänen painonsa nousi valtavasti. Se oli todellinen ongelma, Trump perusteli haastattelussa.

Machado, joka on mukana Clintonin vaalikampanjassa, on myös itse antanut tapauksesta lukuisia haastatteluja.