1. yle.fi
  2. Uutiset

Turkulainen huippuravintola erehtyi tarjoamaan uhanalaisen kalan mätiä

Ravintola Kaskis pahoitteli asiaa ja poisti uhanalaisen vaellustaimenen mädin valikoimistaan.

Kotimaa (musiikkikappale)
Ravintola Kaskis
Kalle Mäkelä / Yle

"Meidän kalastaja Seppo toi meille villitaimenen mätiä!!" Näin iloitsi turkulainen huippuravintola Kaskis Facebook-seinällään keskiviikkona, mutta yleisön reaktio olikin kielteinen.

Asiasta syntyi suuri kohu Kaskiksen Facebook-sivulla, kun ihmiset kommentoivat vuolaasti tapahtunutta ja varsin jyrkinkin sanankääntein. Myös kestävää kalataloutta tukeva Vaelluskala.net-sivusto julkaisi paheksuvan twiitin. Sen mukaan on kyseenalaista, että Michelin-tunnustuksen saanut ravintola kauppaa äärimmäisen uhanalaista taimenta.

Villitaimenen mäti vedettiin heti pois listalta. Ravintola poisti päivityksen ja pahoitteli myöhemmin tapahtunutta.

– Emme tienneet taimenen mädin olevan uhanalaista ja olemme luottaneet asiassa kalastajaamme, Kaskiksen väki kirjoitti torstaina aamupäivällä FB-seinällään.

Ravintola Kaskis kirjoittaa jatkavansa mädin alkuperän selvittelyä ja olleensa yhteydessä kalatoimittajiinsa. Ravintola kertoo pyrkivänsä olemaan jatkossa tarkempi tuotteidensa alkuperien suhteen. Yle ei onnistunut tavoittamaan ravintoloitsija Erik Mansikkaa torstaina aamupäivällä.

Ravintola Kaskis on Turun suosituimpia. Se on valittu Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon muun muassa Pohjoismaisessa White Guide -oppaassa.

Lue seuraavaksi