1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Tampereen päivä avaa ovet Ylen kulisseihin Mediapoliksessa

Tampere täyttää lauantaina 237 vuotta. Juhlia voi niin paloasemilla, Ylen tiloissa kuin pian avautuvassa Rantatunnelissakin.

Katti Matikainen ja Ylen virtuaalistudio kiinnostivat avoimien ovien päivässä syksyllä 2015. Kuva: Elina Nieminen / Yle

Tampere juhlii tänä vuonna 237-vuotispäiväänsä, ja kaupungin laitokset liputtavat virallisena juhlapäivänä 1. lokakuuta. Kaupungin perustamisen vuosipäivän kunniaksi Tampereella on paljon tapahtumia perjantaista sunnuntaihin (siirryt toiseen palveluun).

Yle on mukana juhlahumussa lauantaina, jolloin Mediapoliksessa Tohlopissa ovat ovet avoinna kello 10-14. Mediapoliksessa voi kiertää tv-studioita ja ohjaamoja, tavata mm. Pikku Kakkosen väkeä, Galaxin Ellan sekä alue-tv-uutisten ja radion uutisjuontajia.

– Tänä vuonna uutisjuontajamme ovat mukana avoimissa ovissa kuulemassa uutisvinkkejä, keskustelemassa uutisten sisällöistä ja saamassa palautetta. Juonnamme joka arkipäivä Mediapoliksesta 18 alueellista tv-uutislähetystä ja television myöhäisillan Uutis-Suomen sekä teemme yhdeksät Pirkanmaan radiouutiset. Toivomme paljon palautetta tekemisestämme, Yle Pirkanmaan päällikkö Sinikka Tuomi sanoo.

Yle Uutiset Pirkanmaan radiojuontajat odottavat innolla mitä erilaisimpia keskusteluja.

– Ihmisten kohtaaminen on tämän työn ydin ja intoa antava suola, Riikka Nurmi sanoo.

– Meitä kiinnostaa kaikki. Vaikka jokin aihe ei johtaisi uutiseen, se voi silti olla tärkeä taustatieto, Jouni Tanninen sanoo.

Sunnuntaina Tampereen kaupunki avaa Rantatunnelin ensimmäistä kertaa kaupunkilaisille. Marraskuusta alkaen pelkästään ajoneuvoliikenteelle varattu Suomen pisin maantietunneli on juhlan kunniaksi jalankulkijoiden käytössä kello 9-17. Pyöräilijät pääsevät tutustumaan tunneliin kello 14-15.