Antti Ruuskasen olkapää leikattu – harjoituskausi alkaa normaalisti

Keihäänheittäjä Antti Ruuskanen on käynyt uransa ensimmäisessä olkapääleikkauksessa.

keihäänheitto
Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen suoritusta Riossa seurasi Suomen aikaan aamuyöllä noin 430 000 televisiokatsojaa.
Antti RuuskanenDiego Azubel / EPA

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen olkapää on leikattu keskiviikkona Kuopiossa. Ruuskasta edustava sponsori- ja viestintäyritys kertoo tiedotteessaan, että Ruuskasen olkapäästä leikattiin Kuopiossa heittäjälle tyypilliset tukirenkaan ja jänteen vauriot.

Vaurioilla ei ole kuitenkaan ollut vaikutusta kuluneen tai aikaisempien kausien menestykseen. Ruuskasen valmentajana jatkava Jarmo Hirvonen kuvailee leikkausta ansaituksi vuosihuolloksi. Hänen mukaansa harjoitus- ja heittomääriin suhteutettuna on todellinen ihme, että Ruuskasen olkapäätä ei ole aiemmin jouduttu leikkaamaan.

Leikkauksesta toipumisen ajaksi täysipainoiseen harjoitteluun on arvioitu kolmesta neljään viikkoa. Valmentaja Hirvosen mukaan operaatio tehtiin parhaana mahdollisena ajankohtana ja harjoittelu alkaa suunnitellusti marraskuun puolivälissä.

Noin puolentoista kuukauden mittaisen ylimenokauden Ruuskanen viettää tiedotteen mukaan syyslomaa erähenkisten harrastusten parissa. Seuraavat arvokisat ovat ensi elokuussa Lontoossa pidettävät MM-kisat.