1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kouvola

Kouvola panee Kotkalle kampoihin – kaupunkiin syntynyt tänä vuonna yli 200 työpaikkaa

Kymen Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Moberg haluaa uudistuksia muun muassa paikalliseen sopimiseen ja oppisopimussysteemiin.

Kouvola
Betonielementin valmistusta Kouvolan Betoni Oy:n tehtaalla.
Minna Heikura / Yle

Viime viikkojen myönteiset talousuutiset esimerkiksi satama-alalta ovat herättäneet ihmisissä toivoa paremmista ajoista ainakin Kotkassa ja Haminassa.

Positiivista vipinää tuntuu olevan myös Kouvolassa. Seudun kehitysyhtiössä Kouvola Innovationissa eli Kinnossa lasketaan, että tammi-elokuun aikana on syntynyt yli 200 uutta yritystä.

– Näistä jokaiseen on syntynyt vähintään yksi uusi työpaikka. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on toiveikas olotila, sanoo Kinnon toimitusjohtaja Martti Husu.

Kokeneemmasta yrityskaartista Husu luettelee nimeltä esimerkiksi Lumonin, Elementit-E:n ja Kaslinkin yrityksinä, jotka laajentuvat ja tarvitsevat tasaisesti myös uusia työntekijöitä.

– Myös UPM Kymin iso investointi merkitsee, että tehdas tarvitsee paljon raakapuuta. Se taas merkitsee töitä pk-yrityksille.

Yrittäjät kaipaavat uusia työkaluja

Yrittäjien edunvalvontajärjestö muistuttaa, että pienet ja keskisuuret yritykset ovat kasvun ja uusien työpaikkojen luomisessa avainasemassa.

– Perinteisesti täällä on totuttu seuraamaan talouden suhdanteita ja olemaan varauksellisia. Nyt selvitystenkin mukaan Kouvolassa ja koko Kymenlaaksossa yrittäjät ovat valmistautuneet lisäämään työntekijöitä, sanoo Kymen Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Moberg.

Yli 90 prosenttia Suomen yrityksistä on alle kymmenen ihmistä työllistäviä firmoja.

Tarvitaan uusia eväitä ja työkaluja isoihin työllistämisloikkiin esimerkiksi Kouvolassa.

Tiina Moberg

– Ei kukaan työllistä työllistämisen vuoksi. Tarvitaan uusia eväitä ja työkaluja isoihin työllistämisloikkiin esimerkiksi Kouvolassa. Kun paketti on kasassa, niin yrityksiä syntyy lisää ja ne myös kasvavat, lisää Moberg.

Yrittäjäjärjestön toimitusjohtaja kaipaa muun muassa oikeasti toimivaa paikallista sopimista työpaikoille.

Myös nuorten osaajien tietä oppilaitoksista töihin pitäisi uudistaa.

– Monet harjoittelusysteemit ovat jäykkiä ja tuntuvat pienemmistä yrityksistä byrokraattisilta. Oppisopimuskoulutusmalli on myös raskas pienelle yritykselle. Nuorille voisi luoda oman oppisopimusmallin, joka olisi nykyistä joustavampi, arvioi Kymen Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Moberg.

Lisäksi Moberg tarjoaa työssäoppimisen rinnalle koulutussopimusta. Siinä esimerkiksi tiettyä opintokokonaisuutta tehtäisiin työpaikalla oppien. Kokonaisuuden suunnittelussa olisivat mukana yritys ja oppilaitos.

Työttömyys hieman hellittänyt

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tuorein eli elokuun tilasto kertoo, että työttömyys on hellittänyt liki jokaisessa Kaakkois-Suomen kunnassa vuoden takaisesta.

Elokuun lopussa Kouvolassa oli 5461 työtöntä työnhakijaa. Viime vuoden vastaavasta työttömyys on hellittänyt 88 henkilöllä.

– Tuntuma yrityksistä on, että niillä on töitä tehtävänä ja ne ovat valmiita synnyttämään työpaikkoja. Meillä on myös osaavia ihmisiä tarjolla. Nyt tarvitaan joustavaa tapaa saada nämä kaksi asiaa kohtaamaan, päättää toimitusjohtaja Tiina Moberg Kymen Yrittäjistä.

Lue seuraavaksi