1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tornio

Kansainvälistä laatuoopperaa ja -balettia tarjolle elokuvateatteriin myös Torniossa

Torniossa aletaan esittää brittiläisen The Royal Opera Housen oopppera- ja balettiesityksiä elokuvateatterin valkokankaalla. Kahdentoista esityksen sarja alkaa lokakuussa.

Tornio
Mainoskuva The Royal Opera Housen Cosi Fan Tutte -esityksestä.
The Royal Opera House

Brittiläisen The Royal Opera Housen esityksiä tulee nähtäville elokuvateatterin valkokankaalta Torniossa. Bio Rex alkaa esittää kahdentoista esityksen sarjan kansainvälistä laatuoopperaa ja -balettia lokakuusta alkaen.

Kauden aloittavat Norma ja Cosi Fan Tutte. Myöhemmin, joulukuussa, näytäntöön tulee myös baletin ikiklassikko Pähkinänsärkijä, Prinisessa Ruusunen, sekä Shakespeare-tulkinta Otello.

Lontoossa sijaitsevan The Royal Opera Housen esityksiä käy katsomassa vuosittain satoja tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Sen oopperassa ja baletissa työskentelee alojensa kansainvälisiä huipputaiteilijoita.

Bio Rexin Tornion teatterivastaava Ari Vuolukka kertoo, että teatterissa uskotaan baletti- ja oopperaesitysten kiinnostavan merilappilaisia.

Kansainvälisten korkealuokkaisten oopperoiden ja balettien esityksiä voi seurata elokuvateattereissa myös lukuisilla muilla suomalaisilla paikkakunnilla.

Meri-Lapissa niitä on tähän mennessä ollut tarjolla lähinnä Haaparannalla, missä on näytetty muun muassa Bolshoi-baletin ja New Yorkin Metropolitan-oopperan esityksiä.

Lue seuraavaksi