Syyttäjä vaatii Klamilan Salen ryöstäjille noin kolmen vuoden ehdottomia vankeustuomioita

Pisimpiä tuomioita Kymenlaakson käräjäoikeudessa vaaditaan kahdelle rikoksen pääsuunnittelijalle, jotka kiristivät kolmatta vanhojen velkojen avulla.

Klamila, Virolahti
kuva kommandopipoon sonnustautuneesta kaupan ryöstäjästä
Poliisi

Syyttäjä vaatii neljälle Virolahden Klamilan Salen ryöstöstä syytetylle miehelle ehdottomia vankeustuomioita. Pisimpiä tuomioita Kymenlaakson käräjäoikeudessa vaaditaan kahdelle rikoksen pääsuunnittelijalle, jotka kiristivät kolmatta vanhojen velkojen avulla.

Kahdelle pääsuunnittelijoiksi ja kiristäjiksi katsotulle miehelle syyttäjä vaatii kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomia vankeustuomioita. Kiristyksen kohteelle vaaditaan kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdotonta tuomiota. Neljännelle, pakotettuna ryöstöön osallistuneelle, miehelle puolestaan syyttäjä vaatii kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdotonta vankeustuomiota.

Esitutkinnan perusteella ei ole selvää, kumpi kahdesta ryöstöön pakotetusta meni Klamilan Sale-myymälään varhain aamulla heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Ryöstäjä oli peittänyt kasvonsa kommandopipolla. Hän uhkasi kaupan myyjää käsiaseella ja sitoi naisen nippusiteillä käsistä ja jaloista. Saaliiksi ryöstäjä sai kassakaapista vajaat 9000 euroa.

Tuomiot Klamilan Salen ryöstöstä annetaan Kymenlaakson käräjäoikeudessa maanantaina.