1. yle.fi
  2. Uutiset

Anneli Auerin tietojen urkkijat käräjillä Tampereella – neljälle poliisille sakkotuomiot

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut torstaina neljä Anneli Auerin tietoja urkkinutta poliisia virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistuksiin, perjantaina käräjillä puidaan neljän muun virkamiehen perusteetonta tiedonhakua poliisin tietojärjestelmistä.

Tampere
Pirkanmaan käräjäoikeuden rakennus ulkoa kuvattuna. Talon edessä poliisiauto.
Kaisu Jansson / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeudessa puidaan loppuviikolla kahdeksan poliisin tekemää Anneli Auerin tietojen urkintaa poliisin tietojärjestelmistä.

Syytteessä on kaikkiaan kahdeksan poliisia, joista neljälle tuomittiin sakkorangaistus torstaina. Heitä kaikkia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjän mukaan osa syytettynä olleista poliiseista on aiemminkin katsonut virkatehtäviinsä liittymättömiä tietoja. Syyttäjän mielestä tekoa ei voida pitää vähäisenä, kun otetaan huomioon Auer-tapauksen tietojen arkaluonteisuus ja salassapidettävyys sekä virkatehtäviin kuuluvien järjestelmien käyttäminen yksityisasioihin.

Koko maassa syytteen sai keväällä 55 poliisia tai muuta poliisilaitoksen virkamiestä. Osa kärjäoikeuksista on jo ehtinyt antaa tuomiot Auerin tietojen urkinnasta. Rangaistus on ollut päiväsakkoja.

Anneli Auerin nimellä tehtiin poikkeuksellisen paljon tietohakuja poliisin tietojärjestelmiin syksyllä 2011.

Juttuun lisättiin torstaisen tuomioistuinkäsittelyn tulos kello 17.45.

Lue seuraavaksi