Venäjä: Emme lopeta Aleppon pommitusta

Suurvaltojen kiistellessä Aleppon uhriluku on noussut viikossa jo yli 300 kuolleeseen, joista sata on lapsia.

Ulkomaat
Pommituksissa loukkaantunutta lasta hoidetaan tilapäisessä kenttäsairaalassa 21. heinäkuuta.
Pommituksissa loukkaantunutta lasta hoidetaan tilapäisessä kenttäsairaalassa.Mohammed Badra / EPA

Venäjä ei aio lopettaa ilmaiskuja syyrialaiseen Aleppon kaupunkiin Yhdysvaltojen uhkailusta huolimatta.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo BBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että Venäjän sotilaskoneet jatkavat Syyrian joukkojen tukemista kapinallisten hallussa olevan Itä-Aleppon valtaamiseksi.

Aleppon verinen hyökkäys on saanut Yhdysvallat hermostumaan. Yhdysvallat on uhannut Venäjää kaiken yhteistyön katkaisemisella Syyriassa, jos Venäjä ei painosta Syyrian hallintoa lopettamaan Aleppon moukarointia. Aiemmin maat suunnittelivat jopa yhteisiä ilmaiskuja Isisiä ja al-Nusran rintamaa vastaan.

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry soitti jälleen torstaina Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville puhuakseen Genevessä aikaan saadun sovun "hauraudesta". Kerry sanoi Syyria-neuvotteluiden lopettamisen olevan hiuskarvan varassa.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova totesi, että maiden yhteistyön keskeyttäminen olisi lahja terroristeille.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat syyttäneet Venäjää diplomatian hylkäämisestä ja sotilaallisten voittojen asettamisesta etusijalle.

Venäjää ja Syyrian nykyhallintoa syytetään siviilien, sairaaloiden ja avustustyöntekijöiden pommituksista. Tavoitteena on murtaa Aleppon itäosissa piiritettynä elävien 250 000 ihmisen vastarinta.

Suurvaltojen kiistellessä Aleppon uhriluku on noussut tulitauon päättymisen jälkeen jo 320 kuolleeseen. Sata heistä on lapsia. Pommituksissa on loukkaantunut viikon aikana lähes 800 siviiliä.

YK:n humanitaarisen avun päällikkö kuvaili Aleppon tilanteen taantuneen "humanitaarisen katastrofin armottomaksi kuiluksi."

Lähteet: AP, Reuters