Matkustusvaroituksia useisiin Kaakkois-Aasian maihin zikan takia

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto ei osaa toistaiseksi arvioida, kuinka suuri riski zikavirus on saada Kaakkois-Aasiassa.

Ulkomaat
Terveysviranomaiset torjuivat denguekuumeen ja zikaviruksen leviämistä asuinalueella Banda Acehissa, Indonesiassa 1. syyskuuta 2016.
Terveysviranomaiset torjuivat denguekuumeen ja zikaviruksen leviämistä asuinalueella Banda Acehissa, Indonesiassa 1. syyskuuta 2016. Hotli Simanjuntak / EPA

Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat lisänneet 11 Kaakkois-Aasian maata matkustusvaroituslistalleen zikaviruksen takia.

Raskaana olevien naisten pitäisi lykätä tarpeettomia matkoja Thaimaahan, Vietnamiin, Filippiineille, Kambodzhaan, Laosiin, Indonesiaan, Malesiaan, Myanmariin, Malediiveille, Itä-Timoriin ja Bruneihin.

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC ei kuitenkaan osaa vielä arvioida tarkempaa tartuntariskiä Kaakkois-Aasian maissa. Ainoastaan Singapore on luokiteltu aktiiviseksi epidemia-alueeksi.

Matkailijat ovat saaneet joitakin zikavirustartuntoja Kaakkois-Aasiasta. Thaimaassa tutkitaan parhaillaan kolmea vauvaa, joiden mikrokefalian eli pienipäisyyden epäillään aiheutuneen zikaviruksesta.

Lähteet: Reuters